Ο τραγουδοποιός και κιθαρίστας Παύλος Συνοδινός κυκλοφορεί το καινούριο τραγούδι του με τίτλο «Αστάρτη», δίνοντάς μας μια γεύση της δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζει, σε συνεργασία με το SAE Creative Media College.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό project, όπου ο Παύλος Συνοδινός και η μπάντα του συνεργάστηκε με σπουδαστές του Audio Production τμήματος της SAE Athens, στο πλαίσιο ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου για να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Με αυτό τον τρόπο, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά σε όλη τη διαδικασία και στάδια της ηχογράφησης, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις.

Η «Αστάρτη» είναι ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί ήδη από το κοινό από τις live εμφανίσεις του Συνοδινού σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου χρησιμοποιούσε τον υπότιτλο «Περί Θηλυκών Θεοτήτων των αρχαίων πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου».

Τώρα επανασυστάθηκε και προστέθηκαν αλλά δυο μέρη διαμορφώνοντας το κομμάτι, το οποίο είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους μένουν στην Αθήνα τον Αύγουστο, περιμένοντας κάποιον να γυρίσει ή το φθινόπωρο να επιστρέψει.

Το κάνουν έχοντας μέσα τους όλη την εικόνα και την αίσθηση των μελτεμιών, των νησιών, του Αιγαίου, αλλά και κάποιας μεσογειακής ερήμου ενώ περπατάνε στη λιωμένη άσφαλτο της έρημης Αθήνας.

H ηχογράφηση και μίξη του άλμπουμ έλαβαν χώρα στο Studio A της SAE Athens.

 

Παύλος Συνοδινός – Κιθάρα, φωνή

Alex Randan – Τύμπανα

Άκης Παπαβασιλείου – Μπάσο

Γιάννης Παξεβάνης – Μηχανικός Ήχου / Παραγωγός

 

Συντονιστής project: Νίκος Πατηνιώτης – Head of Audio dept. (SAE Athens)