Ο Νίκος Γκέκας μελοποιεί Κώστα Καρυωτάκη!

Ο τραγουδοποιός που γνωρίσαμε μέσα απτους δύο προσωπικούς του δίσκους ελληνόφωνου ροκ,” Σκοτεινή Ηχώ”(2008) και “Του ονείρου η φυγή”(2018), καθώς και απ την ποιητική του συλλογή “Μελαγχολία”(2011), επανέρχεται με μια ακουστική μελοποίηση του ποιήματος “Πεθαίνοντας” του Κώστα Καρυωτάκη.

Σκοτεινή ατμόσφαιρα, απόκοσμες μελωδίες, λυρισμός και αισθαντική ερμηνεία σένα τραγούδι που έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με τους στίχους του ποιητή. Ο Νίκος Γκέκας πέρα απ την σύνθεση της μουσικής έχει αναλάβει ο ίδιος και την ερμηνεία του τραγουδιού στη φωνή και τις κιθάρες, καθώς και την επιμέλεια της παραγωγής. Τα κρουστά έχουν γραφτεί απ` τον μουσικό συνεργάτη του στα live, Φοίβο Ανδριόπουλο.

Η αισθητική του lyric video με το οποίο παρουσιάζεται το τραγούδι στο youtube, μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας «άλλης» εποχής, επίσης ταυτόσημης και ομοιογενή με την ποιητική του Καρυωτάκη.

Η συγκεκριμένη ακουστική μελοποίηση αποτελεί και την δεύτερη εκτέλεση του τραγουδιού καθώς η πρώτη είναι ηλεκτρική και βρίσκεται στο πρώτο άλμπουμ του Νίκου Γκέκα “Σκοτεινή Ηχώ” που κυκλοφόρησε σε CD το 2008.

Το συγκεκριμένο τραγούδι θα συμπεριληφθεί και στην επερχόμενη τρίτη δισκογραφική δουλειά του τραγουδοποιού. Απολαύστε το!