Οι Walls of mystery  δημιουργήθηκαν το 2004 .  Δεν τους είχα ακουστά και μάλιστα παραδέχομαι  βλέποντας ότι είναι σχετικά νέα απαντά ήμουν κάπως επιφυλακτικός ως προς το τι πρόκειται να ακούσω ειδικά μιας και δεν είμαι και λάτρης του συγκεκριμένου είδους. Δοκίμασα αρκετές φορές να ακούσω το  δίσκο αλλά δε τα κατάφερα μάλλον λόγω έκλειψη όρεξης (όσοι έχουνε να πάνε διακοπές 4 χρονιά και φέτος πάλι δε θα πάνε θα με καταλάβουνε) . Έτσι ένα πρωί που κατάφερα να σηκωθώ επιτελούς με κέφια πήρα το καφέ μου και έβαλα το CD να το ακούσω για μια ακόμα φορά.

Μετά από τα δυο πρώτα τραγούδια κατάλαβα οι επιφυλάξεις μου ήτανε υπερίτες .

Η παραγωγή ήτανε παρά πολύ καλή και το όλο στυλ των τραγουδιών ήτανε παρά πολύ ευχάριστο . Από τα album που τα ακούς και όταν τελειώσει βρίσκεσαι με ένα χαμόγελο και μια αρκετά ανεβασμένη όρεξη.

Η φωνή του τραγουδιστή Ζac είναι άψογη   τόσο σε προφορά όσο και σε χροιά και σαν μελωδική γραμμή. Τα Πλήκτρα μου θυμίσανε αρκετά στυλάκι Led Zeppelin και τα solo έτσι όπως άπρεπε να είναι για τέτοιο είδος μουσικής . Μελωδικά , χωρίς υπερβολές προσφέροντας το σολαριστο break σε ένα τραγούδι που πολλές μπάντες σήμερα δεν έχουνε ακόμα καταφέρει να παντρέψουνε σωστά.

Το μονό παράπονο μου είναι ότι μακάρι τα κομμάτια να κρατάγανε λίγο παραπάνω χρονικά.

Θα θελα να ζητήσω και ένα συγνώμη από τα παιδιά που άργησα αρκετά να κάνω τιμήν κριτική στο δίσκο τους,  αλλά είναι σε παρά πολύ σωστό δρόμο και ευελπιστώ να έχω και εγώ σύντομα τη χαρά να τους δω επί σκηνής.
Εν κατακλείδι ο Debut δίσκος των Walls of mystery είναι σίγουρα κάτι το οποίο οι λάτρεις του Classic Rock / Stoner δε θα πρέπει να παραμελήσουνε καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι θα ακούσουμε πολλά καλά για τη απαντά στο προσεχές μέλλον.

Official my space site:

http://www.myspace.com/wallsofmystery

Tomas Παπαδόπουλος