Ο φίλτατος Μπάμπης Τζανιδάκης για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ο κύριος άξονας και εμπνευστής του ροκ συγκροτήματος «Έμμονο Γκρίζο». Η πορεία της μπάντας είναι καταγεγραμμένη στην νεότερη ιστορία του ελληνικού ροκ, την οποία έχουμε παρακολουθήσει εδώ στο rockap, αλλά από τον 2ο αν θυμάμαι καλά δίσκο τους, αφού δεν θα το κρύψω, οι επιλογές που έκανε αυτή η μπάντα και το ξεκίνημά της, ήταν για εμένα προσωπικά λάθος. Μιλάω για τις δισκογραφικές πόρτες που χτύπησαν αλλά και το σκατό που έφαγαν από τους σάπιους ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν (όπως πολλοί) το ελληνικό ροκ και την έκρηξη δημιουργίας των νέων. Το έχουμε δει να συμβαίνει στα 90s, το είδαμε στα 00s, το βλέπουμε ακόμα και στα 10s.

Ο Μπάμπης λοιπόν επιλέγει να σταματήσει (για λίγο ή για πολύ αυτός το γνωρίζει) να είναι έμμονα γκρίζος, φοράει το άσπρο πανί και ξεκινάει ένα δικό του ταξίδι στον χώρο της δισκογρααφίας, παρουσιάζοντας μας την πρώτη του δισκογραφική κατάθεση με την ονομασία «Σε άσπρο πανί».

Στις 29/12/17 θα εμφανιστεί ζωντανά στην Ελευσίνα, παρέα με τους συνοδοιπόρους του, στο Notorium Café Bar & Rest για να παρουσιάσει αυτό το διαμαντάκι που έφτιαξε. Δεν θα αναλύσω διεξοδικά το τι θα ακούσετε στον δίσκο αυτό, ο καθένας σας μπορεί να κρίνει αν κάτι του αρέσει ή όχι. Θα πω μόνο ότι ο καλλιτέχνης αυτός είναι αυθεντικός μέσα του, έχει πονέσει πολύ για την τέχνη και την προσφορά του στον χώρο και αξίζει πραγματικά να του δοθεί η αγάπη και η αναγνώριση της δουλειάς του, αφού αυτό και ΜΟΝΟ είναι η τροφή του δημιουργού, η κινητήριος δύναμη που τον κάνει να είναι ανήσυχος και να βγάζει από μέσα του την ψυχή, τον πόνο, τα δάκρια, τις χαρές, τις γιορτές, το γκρίζο, το μαύρο, το άσπρο του.

Νίκος Γραμμάτος

https://www.facebook.com/babistzanidakisofficial/

Τα τραγούδια:

1              Κυκλώνας
2              Δυο Περιστέρια
3              Στου Ήλιου Την Κορφή
4              Μπαλάντα Του Ανέμου
5              Ένδεια
6              Ταξίμι (Ορχηστρικό)
7              Σε Άσπρο Πανί
8              Ιστορία Μου (Διασκευή)
9              Να Φεύγαμε Μαζί

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.