Αν και αντίθετος στις μπάντες που κάνουνε στροφή 180 μοιρών και από Ελληνόφωνο πηγαίνουν σε Αγγλόφωνο θέλησα να σχολιάσω εγώ αυτή την δουλειά μιας και ακροατής του Άγγελου Μουρβάτη εδώ και πολλά χρόνια αναμεταδίδοντας συχνά τραγούδια των Ψυχή στις ραδιοφωνικές μου εκπομπές. Cosmicray λοιπόν η νέα μπάντα του Άγγελου Μουρβάτη σε συνεργασία με τον John Jeff Touch στα φωνητικά, του οποίου τα φωνητικά είναι στιγμές που δεν με πείθουν κι άλλες που αλλάζω γνώμη.

Αποψή μου είναι ότι θα ήθελα να ακούσω περισσότερο πάθος και ξεσπάσματα, αν και οι Cosmicray είναι μια pop/rock μπάντα όπως την κατατάσσουν και οι ίδιοι. Ροκ περασμένης δεκαετίας είναι αυτό που κατά βάση ακούμε στον δίσκο αυτό με 2 – 3 τραγούδια να ξεχωρίζουν «love is» , «how do you feel» και «aint gonna leave you» καθώς και ορχηστρικά τραγούδια με βάση τα solo του Άγγελου Μουρβάτη, τα οποία περισσεύουν, θα μπορούσε να υπάρχει μόνο ένα από αυτά.

Σίγουρα οι Cosmicray δεν είναι μια απλή ροκ μπάντα που ντεπουτάρει με εμπορικά τραγούδια με απώτερο σκοπό να κάνει αρπαχτές και δεν μου περνάει καθόλου από το μυαλό ότι σαν Ψυχή δεν άντεξαν και το γύρισαν στο Αγγλόφωνο για τα φράγκα, σίγουρά έχουν τον δικό τους ήχο και στίγμα του Α.Μουρβάτη όμως πιστεύω ότι θα έπρεπε να προσεχθεί λίγο παραπάνω.

Μεγάλο λάθος και θα το πω είναι το λανσάρισμα του δίσκου με το τραγούδι «love is» λέγοντας ότι αυτό θα γίνει το αγαπημένο μας τραγούδι λες και ο δίσκος δεν έχει να δώσει κάτι άλλο. Καλό το «Love is» αλλά μην μείνουμε μόνο σε αυτό.

Νίκος Γραμμάτος