50 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του “Ακορντεόν” από τον Μάνο Λοΐζο, οι ΤΣΕΡΡΥ ΜΠΡΑΝΤΥ, κυκλοφορούμε μια διασκευή-υπενθύμιση, για τα διαχρονικά μηνύματα του τραγουδιού.

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η απογοήτευση και η διάσπαση, θέλουμε να στρέψουμε την σκέψη όλων μας σ’ ένα διαχρονικό και κοινό μήνυμα. Ένα μήνυμα που απλά και άμεσα εκφράζει την κραυγή μιας κοινωνίας που έχει ζήσει, ξανά και ξανά, τα πλήγματα του αυταρχισμού και των φασιστικών ιδεών.

Αυτή την κραυγή που φωνάζει:  “δε θα περάσει…”

“Τ’ Ακορντεόν” είναι επίσης το πρώτο τραγούδι από το επόμενο project μας. Αν και είναι νωρίς για να ειπωθούν περισσότερα, ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την δύναμη της διαχρονικότητας.

Οι ΤΣΕΡΡΥ ΜΠΡΑΝΤΥ είμαστε μια 4-μελής μπάντα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2021, στην Αθήνα και στοχεύουμε να δώσουμε έναν διαφορετικό ήχο στην ελληνική punk-rock σκηνή. Το όνομα μας είναι εμπνευσμένο από ένα παλιό σκονισμένο μπουκάλι λικέρ “ΤΣΕΡΡΥ ΜΠΡΑΝΤΥ” που βρήκαμε (και δυστυχώς ήπιαμε) στο χωριό του drummer μας, στην πρώτη εκδρομή που κάναμε ως μπάντα.

Ο ήχος μας είναι επηρεασμένος από punk-rock συγκροτήματα των 90s και 00s (π.χ. Green Day και Offspring), αλλά και από εγχώρια rock συγκροτήματα (π.χ. Bad Movies, Ξύλινα Σπαθιά κ.α.).

Στις 31 Μαΐου του 2023 κυκλοφόρησε το πρώτο μας EP με τίτλο “Κούρασε η Φαση” το οποίο έχει φτάσει τα 30.000 streams στο spotify. Έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από εμφανίσεις σε Stage στην Αθήνα, όπως το AN Club, αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Mask Off Festival.

Ευχαριστούμε το Top Floor Studios για την μίξη, την Ελένη Ανδριτσάκη (Eleni Andritsaki) για το mastering και το Warehouse Studio που μας φιλοξενεί στις πρόβες.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Μυρσίνη Λοϊζου, καθώς και τους δικαιούχους του Γ. Νεγρεπόντη, που μας παραχώρησαν τα δικαιώματα, δίνοντας μας την ευκαιρία να ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε το κομμάτι αυτό. Είναι τιμή μας.

Μέλη:

Βαλαδάκης Γιάννης, 24 Μπάσο, Τραγούδι

Δελλής Γιάννης, Κιθάρα 24, Τραγούδι

Λιακόπουλος Ορφέας, 24 Τύμπανα

Nousis Fedon 24 Lead Guitar

 

Επικοινωνία και χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Email: tserrybrandy@gmail.com

Τηλ: 6970424213, Ορφέας Λιακόπουλος

 

Τ’Ακορντεόν: https://open.spotify.com/track/2jhdKLEPwCwtvkcHKobGKi?si=OFRX41P-QxSvxV9aoNGh1Q

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7HDoUHK91VS4PhiJnwMDYl?si=sxJ2usxCRauTOCVTvaQqFg

Instagram: https://www.instagram.com/tserry_brandy/