Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος είναι γνωστός για την πορεία με το συγκρότημα Domenica, αφού ήταν ο τραγουδιστής και ιδρυτής της μπάντας. Μια μπάντα που έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 1999 και μας χάρισε πολλές ραδιοφωνικές επιτυχίες, όμορφα τραγούδια και μελωδίες. Το 2009 κυκλοφόρησαν την τελευταία μέχρι τώρα δουλειά τους, το «Λήθη».

Δεν γνωρίζω αν οι Domenica αποτελούν παρελθόν στο μυαλό του Δημήτρη, όμως για την ώρα έχουμε την πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τον τίτλο «Άσε τ’ όνειρο ν’ ανάψει».

Ο δίσκος περιέχει 10 νέες συνθέσεις, σε ποπ – ροκ ρυθμούς, τραγούδια καλοδουλεμένα, με ταξιδιάρικο ήχο, στον οποίο κυριαρχεί η ακουστική κιθάρα, το πιάνο και τα πλήκτρα. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας νέος δίσκος των Domenica, αφού η αίσθηση ακούγοντάς τον, είναι ότι ακούς την μπάντα. Εξάλλου αυτή η δουλειά είναι πιο κοντά στο ύφος του συγκροτήματος, σε σχέση με τον τελευταίο τους δίσκο που είχαν κάνει μια μεγάλη στροφή στον σκληρό ήχο, που πραγματικά δεν τους πήγαινε καθόλου.

Ο Κανελλόπουλος δείχνει να βρίσκεται σε έμπνευση, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν πολύ καλό δίσκο στο σύνολό του. Μένει να δούμε την συνέχεια.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

Αγάπη ακριβή
Άσε τόνειρο ν’ανάψει
Το κορίτσι λείπει
Όταν αισθάνομαι θλιμένος θα γιορτάζω
Αιγαίου κύματα
Η λύπη ξεθωριάζει
Με σημαδεύεις
Απώλεια
Όνειρο
Προσπαθείς να ξεχνάς

https://www.facebook.com/DimitrisKanellopoulos.Domenica.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCZNxGwMTjLs2MYr318R5ljA

ngΟ Νίκος Γραμμάτος είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του Rockap.gr, ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1998 και είναι ο τραγουδιστής του συγκροτήματος CAMERES.