Σε ηλικία μόλις 8 ετών, οι φίλοι μου κι εγώ μηνύσαμε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για το κλιματικό χάος που προκαλεί. Η αγωγή μας είναι ισχυρή, γι’ αυτό κι οι αντίπαλοί μας χρησιμοποιούν βρώμικες νομικές τακτικές για να μας σταματήσουν οριστικά και να μας εμποδίσουν να ακουστούμε στο δικαστήριο. Υπάρχει όμως κάποιος που μπορεί να βοηθήσει ώστε να μην μας φιμώσουν: ο Πρόεδρος Μπάιντεν. Υπόγραψε τώρα και ζήτα απ’ τον Μπάιντεν να μας αφήσει να προχωρήσουμε σε δίκη! Δεν έχουμε πολύ χρόνο, μόλις λοιπόν αυτή η έκκληση αποκτήσει δυναμική, θα στείλουμε τις φωνές μας απευθείας στον Λευκό Οίκο.

Φίλες και φίλοι του Avaaz σ’ όλο τον κόσμο,

Ονομάζομαι Λιβάι. Μεγάλωσα παίζοντας με τα κύματα σ’ ένα μικρό νησί στα ανοικτά της Φλόριντα. Ήταν ένας παράδεισος, μέχρι που οι πλημμύρες σχεδόν κατέστρεψαν το σπίτι μου. Η μια καταιγίδα μετά την άλλη το χτυπούσαν, ώσπου η οικογένειά μου αναγκάστηκε να φύγει μακριά απ’ τη θάλασσα όπου μεγάλωσα.

Τώρα είμαι περήφανος που οι φίλοι μου κι εγώ μηνύουμε τον μεγαλύτερο ρυπαντή του κόσμου: τις ΗΠΑ. Ο κόσμος την αποκαλεί τη μήνυση του αιώνα, επειδή θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα χειρότερα απ’ το κλιματικό χάος που καταστρέφει τον πλανήτη.

Αλλά το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει την υπόθεση και σε λίγες βδομάδες μπορεί να χάσουμε και την τελευταία μας ευκαιρία να πάμε σε δίκη και να ακουστούμε στο δικαστήριο! Ξέρουν ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να τους κάνουμε επιτέλους να λογοδοτήσουν που βάζουν το μέλλον μας σε κίνδυνο.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την κυβέρνηση απ’ το να μας κυνηγήσει, αλλά η παγκόσμια δημόσια πίεση μέχρι τώρα δεν είναι αρκετή για να τον κάνει να παρέμβει. Ένωσε λοιπόν τη φωνή σου για να ζητήσουμε απ’ τον Μπάιντεν να μας αφήσει να πάμε στο δικαστήριο!

Αυτό δεν το κάνω μόνο για τα παιδιά στην Αμερική. Αγωνίζομαι για τα παιδιά όλου του κόσμου. Αν νικήσουμε, θα μπορέσουμε να αναγκάσουμε νομικά τις ΗΠΑ να καταργήσουν σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα!

Η υπόθεσή μας, Τζουλιάνα εναντίον Ηνωμένων Πολιτειών, είναι πραγματικά ισχυρή, και γι’ αυτό η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μας σταματήσει! Καμία άλλη υπόθεση στην ιστορία των ΗΠΑ δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κυβερνητική δίωξη. Αλλά αν δεν αναλάβουμε δράση γρήγορα, η υπόθεσή μας μπορεί να απορριφθεί σε λίγες βδομάδες και να χάσουμε την τελευταία ευκαιρία μας να πάμε σε δίκη.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν λέει ότι ενδιαφέρεται για τη νεολαία και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Πιστεύουμε ότι με αρκετή παγκόσμια δημόσια πίεση, θα σταματήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης απ’ το να μας κυνηγήσει. Είναι ο μόνος που μπορεί.

Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκινάμε αυτή την επείγουσα παγκόσμια έκκληση και σε λίγες μέρες προγραμματίζουμε μια πορεία και συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον. Υπόγραψε τώρα και θα παραδώσουμε τις φωνές μας απ’ όλο τον κόσμο απευθείας στον Λευκό Οίκο:

Τα μέλη του Avaaz ήσασταν ορισμένοι απ’ τους πρώτους υποστηρικτές μας όταν ξεκίνησε η υπόθεση Τζουλιάνα. Χάρη στη βοήθεια σας και τη βοήθεια άλλων ομάδων, κερδίσαμε ενάντια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, που προσπάθησε να σταματήσει αυτή την υπόθεση 21 φορές! Αλλά αυτό είναι το τελευταίο τους χτύπημα εναντίον μας, και για άλλη μια φορά ζητάμε την υποστήριξή σας. Καθώς τόσοι πολλοί άνθρωποι χάνουμε τα σπίτια μας και νιώθουμε όλο και λιγότερο ασφαλείς εξαιτίας του κλιματικού χάους, σας ζητώ να αγωνιστείτε στο πλευρό μας.

Με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον,

Λιβάι Ντάρχαϊμ κι όλη η ομάδα του Avaaz