Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε ένα γνωστό μουσικό περιοδικό του οποίου συντάκτες διατηρούν επίσης 2 μουσικά sites. Μαζί με το περιοδικό κυκλοφορεί και ένα βιβλίο αφιέρωμα στα 50 χρόνια ελληνικού ροκ. (Ονόματα δεν αναφέρουμε για τον λόγο ότι δεν θέλουμε να τους κάνουμε ούτε καν αρνητική διαφήμιση)

Στην αναδρομή της δεκαετίας του ’90 και στο τέλος του κειμένου του, ο συντάκτης γράφει:

«Η δεκαετία έκλεισε άχαρα για την εγχώρια σκηνή και η κύρια ευθύνη για αυτό ανήκει στο ελληνόφωνο ροκ, που από το ’97 – ’98 και μετά αποτέλεσε σχεδόν αστείο με τον κάθε επόμενο Δαναό και Αχαιό που έβρισκε την πόρτα της δισκογραφίας ανοιχτή και μπούκαρε κατά το δοκούν λερώνοντας τα στούντιο με Μαγιονέζες σε λάθος χρώμα και γράφοντας το ανεξάντλητα βαρετό έπος του Ελληνιστάν εις το ροκ, με ιστορίες για Πράσινα Άλογα, πίσω από φθηνά λογοπαίγνια.»

Όπως καταλαβαίνετε ο κύριος στιγματίζει μπάντες όπως οι Αχαιοί, Μαύρη Μαγιονέζα, Ελληνιστάν, Πράσσειν Άλογα, μπάντες οι οποίες έδωσαν πολλά σε αυτό που λέμε ελληνόφωνο ροκ και που σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Ναι την δεκαετία του ’90 βγήκαν στην δισκογραφία πάμπολες μπάντες, και για αυτό δεν φταίγανε οι ίδιες, αυτοί μουσική έφτιαχναν, αλλά οι εταιρίες που βρήκαν φλέβα χρυσού και έδιναν το ok σε όλους να βγάλουν ένα ή δύο στην καλύτερη hitάκια και να πουλήσουν. Σίγουρα κυκλοφόρησαν αρκετές σαβούρες που έψαχνες με το κιάλι να βρεις ένα καλό τραγούδι, αλλά κυκλοφόρησαν και ένα κάρο δισκάρες και συγκροτήματα που μας μάγεψαν και το κάνουν ακόμα. (Κι αν δεν πιστεύετε ελάτε να δείτε τις δισκοθήκες μας)

Υπάρχουν και άλλα σημεία στο βιβλίο που είναι λάθος κατά την γνώμη μου αλλά δεν θα κάτσουμε να τα αναλύσουμε. Το σωστό θα ήταν να ρωτούσαν κάποιον αν οι ίδιοι δεν έχουν ακούσει πάνω από 6 συγκροτήματα ελληνόφωνα την δεκαετία του 90 και όχι να αραδιάζουν ότι τους κατέβει και να σνομπάρουν τις μπάντες μας… πράγμα που κάνουν συνέχεια και στα ηλεκτρονικά τους μέσα.

Βέβαια γνώμη του κυρίου, γνώμη και η δικιά μου, όμως όταν τυπώνεις ένα βιβλίο που θα τύχει να το αγοράσουν μερικοί πιτσιρικάδες που ψάχνονται, καλό θα ήταν να είσαι περισσότερο προσεκτικός και ψαγμένος με το όλο θέμα και όχι να γράφεις από υποχρέωση μερικές σειρές. Αυτοί οι πιτσιρικάδες αύριο θα αγοράσουν μια ηλεκτρική κιθάρα, θα φτιάξουν μπάντα και θα παίζουν διασκευές από αυτά τα συγκροτήματα… γιατί απλά γουστάρουν το ελληνικό ροκ και το να εκφράζονται στην γλώσσα τους.

Αν δεν σας αρέσει το ελληνικό ροκ μάγκες, μην ασχολείστε μαζί του, κακό του κάνετε!! Όπως κι εμείς δεν ασχολούμαστε με την ξένη σκηνή…!!!

Νίκος Γραμάτος