Οι Csaw είναι το προσωπικό μουσικό όχημα του Χρήστου Κοσμίδη, το οποίο ξεκίνησε στην συμπρωτεύουσα το 2011. Μέσα από αυτό το σχήμα το οποίο αποτελείται από τους Harry Albanis στις κιθάρες, Mike Verros στα ντραμς, Christopher Dean στο μπάσο, Angelika Medousa Efremidou στα φωνητικά και  τον Alex Efkarpidis στην αφήγηση , έγραψαν ένα άλμπουμ με 9 τραγούδια, εκ των οποίων τα 3 παρουσιάζονται σε αυτό το cd single. Το μουσικό στίγμα του Χρήστου Κοσμίδη είναι σαφώς επηρρεασμένο από τους σκοτεινούς του ήρωες, όπως οι Anathema, οι Katatonia αλλά και ο Nick Cave, τα οποία μετουσιώνει σε ένα σκοτεινό προσωπικό ιδίωμα.

Το single ξεκινάει με το Acid rain, με χαρακτηριστικές νευρικές κιθάρες και σκοτεινά απειλητικά γυναικεία φωνητικά, σε βαθμό που νιώθεις μια υποδόρια σκοτεινιά να σε κατακλύζει. Οι κιθάρες είναι σαν καλοκουρδισμένη πολεμική μηχανή, την οποία διαδέχεται μια ζεστή ακουστική κιθάρα που κλείνει ιδανικά το κομμάτι. Το Leave the light open ξεκινάει με την ζεστή φωνή του Χρήστου Κοσμίδη να παίρνει τα ηνία και μέσα από μια ομαλή ηχητική ανάπτυξη, να ξεδιπλώνει την ένταση που κρύβει ,κάνοντας αυτήν την μπαλάντα να ακούγεται σαν ένα ηλεκτρισμένο κιθαριστικό ρέκβιεμ, με καλά και ζυγισμένα εφέ ,εν ολίγοις ένα κομμάτι που θα ζήλευαν πολλές φτασμένες μπάντες του είδους. Το I despair που κλείνει το single, εισάγεται με ένα πιο στακάτο drumming το οποίο αφήνει να φανούν πίσω από τα μουντά φωνητικά αλα Nick Holmes ,μικρές μεταλλικές πινελιές, και το κομμάτι ξεδιπλώνει όλες τις εφιαλτικές εικόνες και τα ηχοτοπία που κλείνουν οι στίχοι.

Αν μη τι άλλο είναι μια άψογη επαγγελματική δουλειά την οποία αξίζει σίγουρα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να την ακούσετε και ευχή μου είναι να βρεθεί σύντομα μια δισκογραφική στέγη που θα αναλάβει την έκδοσή της.

Κείμενο:
Βασιλειάδης Δημήτρης