Γράφει ο Κώστας Μαζιώτης

Οι The Karamazov Project είναι, στην ουσία, δημιούργημα του Πάνου Πανταζόπουλου. Παρ’ όλο που  χρησιμοποιεί το όνομα για τις σόλο εμφανίσεις του, ήδη, από το 2006, μόλις το 2015 το συναντάμε, δισκογραφικά, με τη διαδικτυακή κυκλοφορία του single “We agree that love disagrees/The wolf within”.

Το Δεκέμβρη του 2017 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας, φέροντας τον τίτλο “Out of the Woodwork”. Τυπώθηκε σε διακόσια αντίτυπα βινυλίου από την Labyrinth of Thoughts από κοινού με την Ikaros Records.

Θα μπορούσε κάποιος, προκειμένου να περιγράψει, σύντομα, τον ήχο του άλμπουμ, να χρησιμοποιήσει τον όρο “americana”. Κάτι τέτοιο, όμως, μοιάζει, μάλλον, περιοριστικό, σε βαθμό που αδικεί τον ήχο των τραγουδιών. Σαφώς και υπάρχει ο Johnny Cash, εννοείται ότι θα βρεις Neil Young, ούτε λείπει ο Townes Van Zandt.! Όμως, αν θέλω να είμαι ακριβής, οφείλω να επισημάνω τις Rhythm and Blues αναφορές που δείχνουν να κάνουν τη διαφορά.Να πω ότι οι The Karamazov Project στα live που γίνονται για την προώθηση του δίσκου, είναι οι: Πάνος Πανταζόπουλος-φωνή, κιθάρα, Φίλιππος Λυριντζής-ντραμς, Γιώργος Δημητρακόπουλος-ηλεκτρική κιθάρα και Γιώργος Μανεσιώτης-μπάσο.

Τέλος να αναφέρω ότι το Σάββατο 19 τρέχοντος, άνοιξαν για τους Last Drive στο Fuzz, κοντά στην Πειραιώς, στην Αθήνα.

O Κώστας Μαζιώτης ζει στην Πρέβεζα. Όλη μέρα ασχολείται με την αγαπημένη του μουσική. Καμιά φορά γράφει και κάνα τραγούδι. Τέλος, προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ Πλάτωνος, Επίκουρου και Επίκτητου.