1Η ιδέα αυτής της μπάντας και τα πρώτα τραγούδια, άρχισαν να γεννιούνται κάπου στο μακρινό 2003 στην Αθήνα. Τα χρόνια περνούσαν, η σύνθεση άλλαζε, μέχρι το 2012 όπου οι «Σπιρτόκουτο» πήραν σάρκα και οστά. Το 2013 άρχισαν τα πρώτα live και το 2014 άρχισαν να ηχογραφούνται τα τραγούδια για την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά η οποία τιτλοφορείται «Ανάμεσα στα γέλια» (κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014) και περιέχει 5 τραγούδια.

Η μπάντα είναι φανερώς μεγαλωμένη και γαλουχημένη από την ελληνόφωνη ροκ σκηνή των 90s, όπως όλοι μας. Στα πέντε αυτά τραγούδια τους έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, φτιάχνοντας όμορφες και προσεγμένες συνθέσεις, με όμορφους στίχους που δεν μασάνε να φωνάξουν προς αφύπνιση στην κοιμισμένη-υπνωτισμένη κοινωνία μας (άκουσε το «Ελληνιστάν» και το «Φουλ του κλισέ»). Ωραίες μελωδίες και παιξίματα, ωραία φωνή και φωνητικά, ωραίες ενορχηστρώσεις, ωραία παραγωγή, όμορφο συνοδευτικό artwork.. τι άλλο να θες;

Παραπάνω τραγούδια! Το ταξίδι που σε στέλνουν είναι όμορφο, δεν κάνει καθόλου κοιλιά και με μεγάλη χαρά θα άκουγες άλλα πέντε τραγούδια.

Εγώ θα ευχηθώ στα παιδιά, να αντέξουν στον χρόνο και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η σκηνή σας χρειάζεται, γι αυτό βάλτε φωτιά στο σπιρτόκουτο και κρατήστε την φλόγα αναμμένη!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

1) Αυτά που μας φοβίζουν
2) Ελλαδιστάν
3) Ανάμεσα στα γέλια
4) Εικόνες
5) Φουλ του κλισέ

Τα μέλη:

Μάκης Ράπτης – Φωνή
Γιώργος Κάτρης – Μπάσο
Άρης Πλαΐτης – Κιθάρα
Νίκος Διδυμόπουλος – Τύμπανα
Γιάννης Στιβακτής – Κιθάρα

Facebook: https://www.facebook.com/SpirtokoutoTheBand