Δεύτερη δισκογραφική δουλειά για τον Κώστα Λεμονίδη με τίτλο «Σταθμός 2ος». Δώδεκα νέα τραγούδια που κινούνται στο χώρο του soft rock και της μπαλάντας, αλλά και του έντεχνου αποτελούν την νέα πρόταση του εν λόγω καλλιτέχνη.

Τραγούδια ταξιδιάρικα, με ήχους και στίχους που σε γυρνάνε στην εποχή της αθωότητας. Ο έρωτας και η αίσθηση του παιχνιδίσματος ακολουθούν ως επί το πλείστον τα τραγούδια, που παρουσιάζονται μέσα από καλοδουλεμένες μελωδίες και απόλυτη αρμονία των οργάνων που συμμετέχουν.

Οι στίχοι άλλοτε ξεδιπλώνουν το νόημά τους από μόνοι τους κι άλλοτε αφήνουν περιθώρια φαντασίας και σε ωθούν στα προσωπικά σου μονοπάτια, όπου μεταφέρεις τους ίδιους και τις νότες τους. Ως επιρροές του Κώστα Λεμονίδη, φαντάζουν καλλιτέχνες της soft rock εποχής ’85-’95 όπως ο Καζούλης, ο Μυλιώκας κ.α.

Κάποια κομμάτια που ξεχώρισα από το album είναι το ‘Κάτι’, το ‘Πες μου τι είδες’ και ο ‘Τυπάκος καλών προθέσεων’.

Γενικά σε μία εποχή που όλοι κινούνται στα άκρα μεταξύ της εμπορικής και της underground μουσικής ο Κώστας Λεμονίδης μας προσφέρει μία μουσική αναπνοή, κρατώντας απόσταση και από τα 2 άκρα. Προτείνει έναν ήχο και τρόπο έκφρασης, ο οποίος ναι μεν είναι προσιτός προς ένα ευρύτερο ακροατήριο, αλλά δεν κατρακυλάει και στον βούρκο της εμπορεύσιμης μουσικής.

Track list:
01. Είμαι εδώ
02. Μαύρα μάτια
03. Κάτι
04. Η μικρή μου Δανάη
05. Ψυχή μου ποιος
06. Κάποιες φορές
07. Ο άλλος σου εαυτός
08. Ένα μολύβι
09. Πες μου τι είδες
10. Τυπάκος καλών προθέσεων
11. Κάτω απ’ τη πανσέληνο
12. Ίσως

www.costaslemonidis.gr
www.myspace.com/costaslemonidis

Αντώνης Δριβελόπουλος