Η μορφίνη είναι ένα ισχυρό οπιούχο αναλγητικό· επιπλέον είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε το 2013 στον Πειραιά και φέτος κυκλοφόρησε τη νέα της δισκογραφική δουλεία «Κάντε Τσίκο».

‘Cante chico’ σημαίνει μικρό τραγούδι που ασχολείται με τον έρωτα, τη χαρά, τη φύση κτλ.

Ο δίσκος κινείται σε ροκ μονοπάτια όπου κυριαρχεί το στοιχείο της μπαλάντας και της ψυχεδέλειας. Οι στίχοι είναι δυναμικοί και περιγράφουν θέματα που πολλοί μπορούν να ταυτιστούν.

Τα κομμάτια μιλούν για τον έρωτα, την προσμονή και την επιμονή σ αυτόν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το «Για σένα αντέχω» και το «Και πώς να σου μιλήσω».

Κοινωνικό μήνυμα περνάνε τα «Εγκαταλείπεις..» «…μόνο όταν πάψεις να κάνεις όνειρα» όπου το περιεχόμενο τους είναι ό,τι ακριβώς εκφράζουν οι τίτλοι τους.

Το ομώνυμο κομμάτι «Μορφίνη», που είναι σε συνεργασία με τον Νίκο Γραμμάτο (Cameres), αναφέρει τις ‘θυσίες’ και τις σκέψεις που δημιουργούνται όταν κάποιος είναι ερωτευμένος. Με τον Γιώργο Λαγγουρέτο απ τους Magic de spell επανεκτέλεσαν το κομμάτι τους «Και ο στόχος είσαι εσύ» και συνεργάστηκαν με τον Γρηγόρη Κλιούμη (Υπόγεια ρεύματα) στο τραγούδι «Στο ύψος των θεών». Το τελευταίο κομμάτι είναι μια αφήγηση όπου ο στιχουργός παραθέτει τις σκέψεις του για την επιθυμιά, τη μοναξιά και για άλλα θέματα.

Γενικά το υλικό είναι αρκετά αξιόλογο, η μουσική και οι στίχοι είναι εξίσου προσεγμένοι και σαν σύνολο είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό!

Ελένη Ρούκη

Βρείτε τους εδώ: https://www.facebook.com/morfiniband/

Κι ακούστε τους εδώ: https://morfini.bandcamp.com/

 

Playlist:

  1. Για σένα αντέχω
  2. Και πώς να σου μιλήσω
  3. Μορφίνη (feat Νίκος Γραμμάτος – Cameres)
  4. Στιγμές
  5. Και ο στόχος είσαι εσύ (feat Γιώργος Λαγγουρέτος – Magic de spell)
  6. Στο ύψος των θεών (feat Γρηγόρης Κλιούμης – Υπόγεια Ρεύματα)
  7. Εγκαταλείπεις…
  8. …μόνο όταν πάψεις να κάνεις όνειρα
  9. Κάντε Τσίκο
  10. Ο ήχος των σκέψεων (Cante Chico)