Οι Σύμπτωμα, μια μπάντα που μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη ( όπου ζούνε, κατάγονται από την Ορεστιάδα ) και ξεκίνησε από το Schoolwave αλλά δε σταμάτησε εκεί, μόλις κυκλοφόρησαν το 2ο e-single τους το οποίο ροκάρει σε ήχους καλοκαιριού. Η 2η δουλειά του συγκροτήματος κινείται ανάμεσα στο ροκ, την πανκ και τα αρκετά στοιχεία ποπ, ό,τι πρέπει δηλαδή για χαλαρό ποτάκι στην παραλία. Να υπογραμμίσω ότι το πρώτο τους e-single που κυκλοφόρησε το 2008 σημείωσε πάνω από 5.000 downloads κατά τα λεγόμενα των Σύμπτωμα.

Με ιδιαίτερη έμφαση στα ντραμς του Χρήστου, τα οποία πρωταγωνιστούν ηχητικά σχεδόν σε όλο το single προσδίδοντας του κάτι από την παλιά καλή ελληνική πανκ, η μουσική του single επιδρά στα ζωτικά μας κύτταρα. Ο ανάλαφρος στίχος τους, μιλάει για έρωτες που πάνε, έρχονται και καμιά φορά προσπερνούν. Για αυτό το λόγο άλλωστε τα τέσσερα τραγούδια του e-single τους, με τίτλο «Ονειρεύομαι σαν να με ξέρεις..», υπόσχονται να μας κρατήσουν την πιο ευχάριστη συντροφιά στις καλοκαιρινές μας αποδράσεις.

Η εναλλαγή των γυναικείων και  αντρικών φωνητικών της Μαρίας και του Τάσου, μια δοκιμασμένη και σχεδόν πάντα πετυχημένη συνταγή αποτελεί σημείο έλξης  των ακροατών στο άκουσμά τους. Κάθε κομμάτι αποκτά τη χροιά του, που ενσωματώνει στοιχεία του στυλ της φωνής που το ερμηνεύει.

Από τα τέσσερα τραγούδια, «Σαν να με ξέρεις», «Δε σε θέλω ξανά», «Μια βδομάδα» και «Ως εδώ», ξεχωρίσαμε το τελευταίο, ως μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη μπαλάντα. Τόσο από άποψη στίχου όσο και μουσικής το «Ως εδώ» μας ακουμπά, αφού το μικρό σόλο στη κιθάρα του Νίκου και τα φωνητικά μας γεμίζουν νοσταλγία για τους χαμένους μας έρωτες και καταφέρνουν να μας ταξιδέψουν στα όνειρα και τις απογοητεύσεις μας.

Αν θέλετε και εσείς να απολαύσετε τον  εξαιρετικό ήχο των «Σύμπτωμα» μπορείτε να κατεβάσετε το e-single τους από τις διευθύνσεις:

www.symptoma.gr
www.myspace.com/symptomagr

Καλη σας ακρόαση!

Όλγα Δούρου