rockap.grΣε ένα νοσοκομείο στο Λος Άντζελες για πρώτη φορά οι γιατροί κάνουν tweet κατή τη διάρκεια της εγχείρησης για την εξέλιξη της και ανεβάζουν live βίντεο.

Στο βίντεο φαίνεται ο ασθενής ο οποίος είναι ξύπνιος κατά τη διάρκεια της εγχείρησης και μάλιστα παίζει με την κιθάρα του.

Ο 39χρονος μουσικός, Brad Carter, που διαγνώσθηκε το 2006 ότι πάσχει από Πάρκινσον, αποφάσισε να προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός βηματοδότη που θα αντισταθμίζει τις επιπτώσεις της νόσου, όπως το τρέμουλο στα χέρια που δεν του επέτρεπε πια να παίζει κιθάρα.

Στο ιατρικό κέντρο UCLA, ο ασθενής παραμένει ξύπνιος κατά τη διάρκεια του χειρουργείου έτσι ώστε οι χειρουργοί να μπορούν να ελέγξουν αν ο βηματοδότης έχει τοποθετηθεί σωστά.

Επειδή η συγκεκριμένη νόσος δεν επιδέχεται οριστικής θεραπείας, οι γιατροί τοποθετούν με την επέμβαση ηλεκτρόδια στον εγκέφαλο του ασθενή που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα.

Το βίντεο γυρίστηκε για να γιορτάσουν την 500ή φορά που το ιατρικό κέντρο πραγματοποίησε την συγκεκριμένη επέμβαση.

Ο κ. Carter δήλωσε μετά την επέμβαση ότι είναι ενθουσιασμένος που θα μπορεί να παίξει πάλι κιθάρα και τα νέα κομμάτια που έγραψε.