Ο Τόλης Μαστρόκαλος ήταν ένας από τους θρύλους της ελληνικής ροκ σκηνής. Ο άνθρωπος αυτός έφυγε από τη ζωή χθες 29 Ιουνίου. Σημαντική ήταν η συνεργασία του με το συγκροτήμα “Σπυριδούλα”, του Παύλου Σιδηρόπουλου. ο γνωστός καλλιτέχνης είχε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα αλλά δεν απομακρύνθηκε από το χώρο.

Η καριέρα του

Συμμετείχε στην θεατρική – μουσική παράσταση “Ο Άγνωστος Πρίγκιπας: Πάυλος Σιδηρόπουλος“, που ήταν βασισμένη στη ζωή και την πορεία του Πάυλου Σιδηρόπουλου με τον οποίο συνυπήρξαν στους “Σπυριδούλα” από τη δεκαετία του 1970. Ο Τόλης Μαστρόκαλος ήταν ο μπασίστας των “Σπυριδούλα” στο θρυλικό δίσκο “Φλου”, ένα LP που επηρέασε όσο κανένα άλλο την ελληνική ροκ.

Επιπλέον, ο Τόλης Μαστρόκαλος στάθηκε και στο πλευρό του Δημήτρη Πουλικάκου, στις πρόσφατες εμφανίσεις αυτού στο Κύτταρο.

Η αλλαγή καριέρας

Αφότου διαλύθηκαν οι “Σπουριδούλα”, ο Τόλης Μαστρόκαλος συνέχισε να συμμετέχει σε διάφορα συγκροτήματα και μουσικές πρωτοβουλίες – μεταξύ τους και η Εταιρεία Καλλιτεχνών που δημιούργησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Στην συνέχεια πέρασε στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ όπου δραστηριοποιηθηκε επί σειρά ετών.

Η ραδιοφωνική παραγωγός και μια από τις πρώτες DJ στην Ελλάδα, η σύντροφος του Δημήτρη Πουλικάκου, Θέκλα Τσελέπη, έγραψε για τον θάνατο του Τόλη Μαστρόκαλου στον λογαριασμό της στο facebook: “Αντίο Τολίνο μου. Ελεύθερο πουλάκι ήσουν πάντα”.

Κλείνοντας πρέπει να αποδώσουμε φόρο τιμής σε αυτόν το ν καλλιτέχνη. Προσέφερε πολλά στην ελληνική μουσική και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.