Ο Λήτης υπήρξε μια από τις αυθεντικές μορφές της ελληνικής rock σκηνής. 

Θλίψη στην ελληνική rock σκηνή έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο του Λήτη. Ο Λήτης, (το όνομά του ήταν Νικόλαος Σάννος), υπήρξε ένας από τους εκπρόσωπους της ελληνικής rock μουσικής σκηνής.

Ο Λητης ξεκίνησε κάπου στo 1968 με το συγκρότημα The Cannibals στο Χαλάνδρι. Το το 1970 παρουσίασε τις δικές του μπαλάντες, ενώ το 1972 εμφανίστηκε στην Πλάκα (Μαϊμού και 5η Εποχή) και στον Πειραιά (στη Vavel).

Το 1975 έπαιξε στο περιβόητο ντουέτο Λήτης και Ιζόλδη, τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες στο Σπόρτινγκ, στο Κύτταρο και σε κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα. Το 1981 έκαναν περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους Schmetterling και τους Sharp-ties. Κυκλοφόρησαν ένα single και συμμετείχαν με δυο τραγούδια στην συλλογή Happening ’82, μαζί με άλλα συγκροτήματα (Αίολος, Vavoura band, Magic de Spell, Heaven and Hell, Tonal Orchestra).

Στη συνέχεια έπαιξε ως Λήτης + Τρύκ, κυκλοφορώντας το άλμπουμ με τίτλο Ποδανό. Τους Τρύκ αποτελούσαν οι Λήτης (φωνή, κιθάρα), Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα), Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο).

Το 1988 κυκλοφόρησε τον προσωπικό δίσκο Χαρακίρι. Στη συνέχεια δημιούργησε την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική Συνεργατική Κίνηση Αθηνών) μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους Σύνδρομο και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους Αγάπανθος, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση με σκοπό την «προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης». Μάλιστα στο club Ροντέο της πλατείας Βικτωρίας, η ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α διοργάνωσε συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων.

Στη συνέχεια και μέχρι το 1995, ο Λήτης έπαιξε με το νέο συγκρότημα Συνεργείο. Το 2005 κυκλοφόρησε το CD Νυχτώνει από την Atlantis Records μαζί με το συγκρότημά του τα Σκιάχτρα.

Δισκογραφία
Ο Δράκος του πάρκου (Happening Records) 1981
Ποδανά (ΕΜΙ) 1983
Χαρακίρι (Saccaris Records) 1988
Νυχτώνει (Atlantis Records) 2005


*Με πληροφορίες από τη Wikipedia

Διαβάστε το αφιέρωμα του Rockap στον Λήτη ΕΔΩ.