cover sinavliaΗ δεύτερη μουσική κατάθεση του Νίκου Χατζηστεφάνου έρχεται 2 χρόνια μετά το «Παράξενο παιδί». Αυτή την φορά παρέα με «Τα παράξενα παιδιά» συνοδοιπόρους σε αυτό το μουσικό πόνημα που έχει τίτλο «Έχω απόψε συναυλία».

Έχω λοιπόν στα χέρια μου το νέο αυτό ep το οποίο περιέχει 5 ελληνόφωνα τραγούδια. Τραγούδια σε pop-rock ρυθμούς, καλογραμμένα, ευδιάθετα, ρυθμικά, με ωραίους ήχους, με κιθάρες που δεν μασάνε να ροκάρουν δυνατά ή άλλοτε πάλι να γρατζουνάνε απαλά και αισθαντικά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολύ ωραία και ζεστή φωνή του Νίκου αλλά και τα επιπλέον φωνητικά που τοποθετεί επιτυχημένα μέσα στα τραγούδια.

Οι στίχοι γραμμένοι πάνω στα δυνατά συναισθήματα που σου προκαλεί ο έρωτας, τις στιγμές που λάμπει μπροστά στα μάτια σου και σε τυφλώνει ή όταν πάλι έχει φύγει μακριά και σου ξυπνά νοσταλγία, εικόνες, όνειρα. Τότε γεμίζεις με συναισθηματική φόρτιση, πιάνεις την κιθάρα και μετατρέπεις την φόρτιση αυτή σε όμορφα τραγούδια, όπως αυτά τα πέντε. Το «Θέλω να φύγω», με οποίο μπορώ να πω ότι κόλλησα άσχημα και κατάφερε να με κάνει να πατώ το repeat, είναι σε στίχους της Κατερίνας Μαρτζούκου. Τα υπόλοιπα τραγούδια είναι σε στίχους και μουσική του Νίκου Χατζηστεφάνου, τα οποία επίσης ακούγονται στο repeat και είναι όλα μια ευχάριστη συντροφιά.

Συνολικά έχουμε να κάνουμε με μια πολύ όμορφη δουλειά η οποία είναι άξια συγχαρητηρίων προς όλους τους συντελεστές της. Με άλλα 4-5 τέτοια τραγούδια θα μπορούσε να γίνει ένας φουλ δίσκος ο οποίος θα κυκλοφορούσε επίσημα στην δισκογραφία και με την ανάλογη προώθηση να έφτανε στα αυτιά όλου του κόσμου. Εν έτη 2014 όμως που η δισκογραφία ψυχορραγεί, αυτό είναι πρόβλημα, το οποίο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλοι οι νέοι καλλιτέχνες. Εγώ θα ευχηθώ να ταξιδέψουν τα τραγούδια αυτά όσο πιο μακριά γίνεται.. like & share λοιπόν!

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1. Θέλω να φύγω
2. Έχω απόψε συναυλία
3. Καινούρια φτερά
4. Είναι όλα εντάξει
5. Μπορεί

Link: https://nikoschatzistefanou.bandcamp.com/