01 EKSOFYLLOΕίμαι απόγονος κληρονόμος του Παύλου Σιδηρόπουλου, του Νικόλα Άσιμου, της Κατερίνας Γώγου, όλων των ελλήνων ποιητών, των ελλήνων φιλοσόφων, της θάλασσας, των βουνών, των κάμπων και χιλίων άλλων που έζησαν, πόνεσαν και χαιρέτησαν αυτόν τον άγιο τόπο που είναι λουσμένος με όλα τα όμορφα και ταυτόχρονα με όλα τα άσχημα, με όλες τις ευχές και παράλληλα με όλες τις κατάρες.

Κάπως έτσι φαντάζομαι να ηχεί μέσα στο μυαλό του Νεκτάριου Θεοδώρου, και η αλήθεια είναι ότι έχουμε πετύχει τους εαυτούς μας να επικοινωνούν, είτε μέσω των στίχων είτε μέσω των ήχων, γιατί ο Νεκτάριος με τράβηξε από τους στίχους του, πριν καν ακούσω και γνωρίσω τις μουσικές και αφουγκραστώ την ψυχή του. Μια ψυχή που φλέγεται και παράλληλα πετάει ψηλά στον ουρανό, μια ψυχή μεγάλη αλλά ταυτόχρονα τόσο αγνή, όπως ενός μικρού παιδιού, όπως νιώθουμε όλοι μας που ασχολούμαστε ενεργά με την όποια τέχνη.

Ο Νεκτάριος Θεοδώρου μαζί με τους Μόνο Γυμνό είναι μια μηχανή παραγωγής τέχνης, στίχων, τραγουδιών, μια μηχανή που δουλεύει στα κόκκινα, αγνοώντας αν υπάρχουν λάδια μέσα του κι αν εν τέλει αυτή η μηχανή σπάσει, όπως κάθε μηχανή, όπως κάθε άνθρωπος που κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος της ζωής του.

Επειδή λοιπόν αυτό το τέλος δεν ξέρουμε πότε θα έρθει, ο Νεκτάριος ορμάει παντού, με μανία, με φόρα, με πάθος, χωρίς να φοβάται τίποτα και κανέναν μπαγλαμά που θα τύχει να του ψιθυρίσει ότι ενοχλούν τα λόγια του. Μα για αυτό μιλάει, για να ενοχλήσει τους μπάσταρδους αρουραίους, αλλά και να δώσει ενέργεια και τροφή στους ψαγμένους ή στους ή στους νεογνούς.

Ο δίσκος ακούγεται από την αρχή μέχρι το τέλος ασταμάτητα, είναι μπολιασμένος με ατόφιο και αυθεντικό ροκ, χωρίς ποζεριλίκια και σταριλίκια. Ένας αλήτικος δίσκος που έχει πολλά να σου πει, τόσα πολλά που θα σε αναγκάσει να τον ακούσεις πάρα πολλές φορές μέχρι να τον βαρεθείς ή μέχρι απλά να κατανοήσεις όλα τα μηνύματα που υπάρχουν μέσα στους στίχους.

Βάλτε ένα ουίσκι, ένα κρασί ή ανάψτε ένα τσιγάρο, πατήστε αναπαραγωγή και στο τέλος θυμηθείτε τα λόγια μου.

Α, μην ξεχάσετε να είστε εντελώς γυμνοί πάνω στο κρεβάτι σας όταν θα τον ακούσετε, κι αν έχετε και παρέα δίπλα σας, απολαύστε το, ταιριάζει γάντι! 😉

Νίκος Γραμμάτος

 Τα τραγούδια:

1) Δεν είμαστε νούμερα ρε, είμαστε άνθρωποι
2) Είμαι ελεύθερος
3) Το νου σου
4) Το φυλαχτό
5) Να είσαι η αγάπη
6) Ανθρωποπιθικάκια
7) Ξύπνα μαλάκα
8) Στον ακέφαλο Θεό
9) Στο εργοστάσιο
10) Γενέθλια
11) Ο χιονάνθρωπος
12) Δεν θέλει κόπο φίλε μου
13) Χειμωνιάτικο βράδυ

https://www.facebook.com/pages/ΜΟΝΟ-ΓΥΜΝΟ-rock-band-official-group/282556085131657