Exofyllo-260x260Δύο χρόνια (και κάτι) μετά τον δίσκο «Μες στη σιωπή μου», ο Γιώργος Οικονόμου επιστρέφει με την τρίτη κατά σειρά δισκογραφική του δουλειά που ακούει στο όνομα «Είμαι η σκιά μου».

Συνεχίζοντας επάξια την πολύ καλή δουλειά, μας προσφέρει άλλον ένα πολύ καλό στο σύνολο δίσκο. Συναίσθημα, ρομαντισμός, ταξίδι, αναμνήσεις, εικόνες, βουτιά στις εσωτερικές σκέψεις, όλα αυτά μέσα σε έναν ωκεανό από μελωδίες, μελωδίες άλλοτε γρήγορες και ρυθμικές και άλλοτε απαλές σαν χάδι.

Οι στίχοι πατάνε όμορφα πάνω στην πολύ καλή μουσική που έχει γραφτεί για αυτούς, στίχοι οι οποίοι σκιαγραφούν κατά λέξη την κάθε ανησυχία και τον συναισθηματισμό του Γιώργου. Η αμεσότητα και ο αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν πιστεύω κατάλληλα την στιχουργική του, χωρίς έντεχνες λέξεις που θα προσπαθήσουν να αποδώσουν μια ψεύτικη κουλτούρα, από αυτές που συνήθως μας αηδιάζουν. Όχι ο Οικονόμου δεν είναι δήθεν, ούτε θα πουλήσει κάτι άλλο πέρα από τον αυθεντικό εαυτό του. Είναι ροκ ηπίων τόνων, ροκ που ακούγεται κυρίως τις βραδινές ώρες με την συνοδεία κεριών, καπνού και ενός καλού κρασιού. Αν όχι, μπες στο αυτοκίνητο ή σε όποιο άλλο όχημα μπορεί να σε ταξιδέψει, φόρα τα ακουστικά σου και αγνάντευε τα τοπία γύρο σου, τα δεκατρία αυτά τραγούδια του δίσκου θα κάνουν το ταξίδι σου ακόμα πιο απολαυστικό.

Το δε artwork και η φωτογραφία ταιριάζουν απόλυτα στο μουσικό περιεχόμενο, βάζοντας άλλο ένα θετικό πρόσημο στην όλη προσπάθεια η οποία είναι για άλλη μια φορά άξια αναφοράς και συγχαρητηρίων. Ένα μεγάλο μπράβο στον Γιώργο, καθώς επίσης και σε όλους τους συντελεστές αυτής της πολύ όμορφης μουσικής κατάθεσης για την ελληνόφωνη ροκ σκηνή.

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια του δίσκου:

01 Οδυσσέας
02 Ξημέρωμα
03 Με μια ματιά
04 Ίσως μια μέρα
05 Μοναξιά
06 Για εκείνη
07 Μια μέρα παραπάνω
08 Κομπάρσος
09 Τόσος κόσμος και κανένας
10 Παράνοια
11 Θυσία (σειρήνες)
12 Ανάσταση
13 Δεκατρία

Βρείτε τον:

http://giorgosoikonomou.gr/

https://www.facebook.com/giorgosoikonomou.fans