Τα τρία ιδρυτικά μέλη της συγκροτήματος (Γιώργος Αρχοντάκης, Κώστας Σαββίδης και Τάκης Αργυρίου), υπογράφουν την μουσική παραγωγή σε πολλές δισκογραφικές δουλειές, εγχώριων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. Παράλληλα με την πετυχημένη πορεία τους στην μουσική παραγωγή, αποφασίζουν να δημιουργήσουν τους Motivo 4. Το τέταρτο μέλος του συγκροτήματος, είναι η ταλαντούχα με κλασική μουσική παιδεία, Άννα Καρλαύτη. Στο βιογραφικό της καταγράφεται η πετυχημένη συνεργασία που είχε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, παίζοντας πλήκτρα και τραγουδώντας μαζί του. Ο Γιάννης Κουτσουκέλης μπαίνει επίσης στο συγκρότημα και το χειμώνα του 2000, οι Motivo 4 υπογράφουν, δισκογραφικό συμβόλαιο με την FM Records.

Ο πρώτος δίσκος με τίτλο “Στη Σκιά Της Σελήνης” κυκλοφορεί και αμέσως ξεκινά μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Το συγκρότημα εισπράττει πολύ καλές κριτικές τόσο για το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, όσο και για την συναυλιακή τους εμφάνιση.

Στις αρχές του 2002 ο ντράμερ Τάκης Αργυρίου αντικαθίσταται από τον Άρη Τσουκαντά, ενώ ετοιμάζεται το νέο υλικό για την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά. Όλο το υλικό δουλεύτηκε και ηχογραφήθηκε μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, στο στούντιο του συγκροτήματος. Τον Σεπτέμβριο του 2003, κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά από την ίδια εταιρεία, με τίτλο “Αν Δεις Να Ακροβατώ”. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποδέχτηκαν με τα καλύτερα λόγια το νέο δισκογραφικό πόνημα.
Το κομμάτι “Μπορεί” γίνεται video clip. Ακολουθεί ένας χρόνος με πολλές Live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, με το φεστιβάλ του Άρδα να κλείνει αυτόν τον κύκλο των
εμφανίσεων.

Το καλοκαίρι του 2004 αποχωρεί από το συγκρότημα ο Γ. Κουτσουκέλης και την θέση του παίρνει ο Διονύσης Κωνσταντινίδης ο οποίος στη συνέχεια αντικαθίσταται από τον Γιώργο Παππά. Ξεκινά μια περίοδος προβών για τις ανάγκες του Live, αλλά και δοκιμάζοντας νέες ιδέες για την συνέχεια. Το δισκογραφικό συμβόλαιο λήγει και έτσι το συγκρότημα δεν αγχώνεται για νέο δίσκο. Εξάλλου η φιλοσοφία του συγκροτήματος ήταν πάντα “να μιλάς μόνο όταν έχεις κάτι να πεις”. Το υλικό συγκεντρώνεται σιγά σιγά με κάποια Live να σπάνε την μονοτονία της καθημερινότητας. Με τον καιρό η ανάγκη για ένα ακόμη Άλμπουμ μεγαλώνει όλο και πιο πολύ. Το υλικό συγκεντρώνεται σιγά σιγά και ηχογραφείται.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει το 2010 όπου το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ κυκλοφορεί από τον “Καθρέφτη”, με 11 τραγούδια και τίτλο “Το κλειδί” .
Σας παρουσιάζουμε τα νέα τραγούδια των Motivo 4. Μουσική που έρχεται από το σήμερα και συνδιαλέγεται με αληθινά λόγια χωρίς υποκρισία. Η δουλειά αυτή υπογράφεται μουσικά και στιχουργικά για τους Motivo 4 από το Γιώργο Αρχοντάκη και τον Άρη Τσουκαντά, με την στιχουργική συνδρομή σε τρία τραγούδια των: Νικήτα Κλίντ, Δημήτρη Μητσοτάκη και Μαρκέλλας Σελιανίτου. Στην ηχογράφηση και παραγωγή του νέου δίσκου οι Motivo 4 δεν έκαναν εκπτώσεις. Ενδεικτικό είναι ότι για τη δουλειά απαιτήθηκε πολύς χρόνος και ότι το mastering έγινε στο Los Angeles από τον John Cuniberti ο οποίος έχει στο ενεργητικό του, εκτός από τα mastering συγκροτημάτων όπως Aerosmith και Dead Kenedys, και ένα βραβείο Grammy το 2008!

Η νέα μουσική άποψη του group είναι σύγχρονη και πλουραλιστική, με ιδιαίτερη έμφαση στον στίχο, από ερωτικό μέχρι κοινωνικό.

Δισκογραφία
Το Κλειδί (2010, Καθρέφτης)
Στη Σκιά Της Σελήνης (2000, FM Records)
Αν Δεις Να Ακροβατώ (2003, FM Records)

Οι Motivo4 είναι οι:
Άννα Καρλαύτη : Vocals, Keys
Γιώργος Αρχοντάκης : Bass, Programming
Άρης Τσουκαντάς : Drums, Programming, Vocals
Γιώργος Παππάς : Guitars

www.motivo4.gr
www.myspace.com/motivo4
http://www.facebook.com/pages/Motivo4/81125984419
www.reverbnation.com/motivo4