Η περίπτωση του Christian Ronig είναι μοναδική. Ο μουσικός από τη Γερμανία, ήρθε σε επαφή με την ελληνική μουσική, όταν ένας Έλληνας φίλος του τον προσκάλεσε ένα βράδυ να παίξει με το συγκρότημα του λαϊκά και ρεμπέτικα, σε μαγαζί ελλήνων μεταναστών.

Ο ήχος τους ήταν αποκάλυψη για τον Ronig που συνέλαβε την ιδέα να τα παρουσιάσει μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, ώστε να μπορούν να τα αγαπήσουν και άλλοι σαν κι αυτόν.

Έτσι γεννήθηκε το “Greece is mine”, το album που περιλαμβάνει τραγούδια ορόσημα όπως το «Μινόρε της αυγής», το «Είμαι πρεζάκιας (πρέζα όταν πιείς)», την «Προσευχή του μάγκα (Θεέ μου μεγαλοδύναμε)», το «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ», το «Ξημερώνει», το «Είμαι πρεζάκιας», την «Γκαρσόνα», το «Σερσέ λα φάμ», το «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει»,  αλλά και τα νεότερα, σαν το «Όταν χαράζει» και το «Όλο ταξιδεύω». Όλα τους μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, με έναν ήχο ηλεκτρικό, που ενώ θυμίζει Leonard Cohen, Nick Cave και Johnny Cash παραμένει απόλυτα ελληνικός.

[ytp_video source=”w5aEqGWzBIc”]



Η θερμή υποδοχή από το ελληνικό ραδιόφωνο και το κοινό, φέρνει τον Christian Ronig στο Φεστιβάλ Λιπάσματα 2018 το Σάββατο 14 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο.

Μαζί του σπουδαίοι μουσικοί που συνέβαλλαν και στην ηχογράφηση και τον τόσο ιδιαίτερο ήχο του του album που κυκλοφορεί από τη Violins Productions, το νέο μουσικό label με έδρα την Πάρο και τις εξαιρετικές του παραγωγές στο χώρο της jazz και της world music.

Παίζουν οι μουσικοί:

Christian Ronig : φωνητικά, κιθάρα

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα

Jan van de Engel: τύμπανα

Παρασκευάς Κίτσος: μπάσο

Γιώργος Τσιατσούλης: ακορντεόν

Λευτέρης Χαβουτσάς: ηλεκτρική κιθάρα

Ο Christian Ronig στο Φεστιβάλ Λιπάσματα 2018 – Φεστιβάλ στη θάλασσα

Σάββατο 14 Ιουλίου

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας – Πάρκο Εργατιάς

Ώρα έναρξης: 21:30

Ελεύθερη είσοδος

Πρόσβαση: Από ΗΣΑΠ Πειραιά, με το τρόλει 20 και το λεωφορείο 859.