Τον Βασίλη Μπαμπανιάρη τον γνώρισα μέσα από το ομώνυμο τραγούδι (Μονόγραμμα),  που έτυχε να πέσει μπροστά μου στο σερφάρισμα και το οποίο μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Το οποίο τραγούδι είναι και το πρώτο του βίντεο κλιπ.

Μετά την πρώτη αυτή συμπαθητική γνωριμία ήρθε στα χέρια μου ολόκληρο το album προς ακρόαση. Το «Μονόγραμμα» είναι η πρώτη δισκογραφική απόπειρα του Βασίλη Μ.
Σε ποπ-ροκ μονοπάτια βαδίζει το «Μονόγραμμα» του οποίου κυρίαρχο στοιχείο είναι ο ερωτισμός … ο έρωτας … αυτή η αίσθηση που γίνεται αφορμή και έμπνευση στους περισσότερους ανθρώπους για να δημιουργήσουν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.

Η παραγωγή του δίσκου είναι πολύ καλή και προσεγμένη, όπως προσεγμένο είναι και το artwork του.
Δέκα τραγούδια σε στίχους και μουσική του Βασίλη Μπαμπανιάρη περιέχει η εν λόγο δουλειά και αυτό που μου μένει στο τέλος της ακρόασης του δίσκου είναι ότι υπάρχει ταλέντο εδώ μέσα και αν συνεχίσει με το ίδιο πάθος θα καταφέρει αρκετά πράγματα.

Ελπίζω να μείνει χαμηλών τόνων και να μην καταντήσει να γίνει lifestyle pop με εμφανίσεις στην τηλεόραση και σε δήθεν βραβεία για να αποκτήσει μεγαλύτερη και γρήγορη αναγνωσιμότητα. Δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο, του πηγαίνει περισσότερο αυτό το Low profile. Επίμονη και σκληρή δουλειά λοιπόν… τα θεμέλια έχουν ήδη μπει.

Κείμενο: Νίκος Γραμμάτος