arete1To πρώτο άλμπουμ της Αρετής Κοσμίδου, ‘Distance’, κυκλοφορεί στις 18 Μαΐου από την MINOS EMI.

Τα πρώτα τραγούδια από το άλμπουμ της που ακούμε είναι το “Robert Dear” και το «Φτάνει» ντουέτο με τον Πάνο Μουζουράκη

Η 17χρονη Αρετή ξεκίνησε να δημιουργεί τα πρώτα της τραγούδια πέρσι το καλοκαίρι.

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης, Αθήνας, σχολείου και στούντιο ολοκλήρωσε το πρώτο της άλμπουμ με συνδημιουργό/παραγωγό τον Μανώλη Φάμελλο.

Η Αρετή τελειώνει φέτος το Λύκειο και προετοιμάζει τις πρώτες της συναυλίες στην Ελλάδα.

Οι τελευταίοι 10 μήνες και η διαδικασία ηχογράφησης με δικά της λόγια:

Ο χρόνος που μας πέρασε μου έχει προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες.

Ξεκινώντας από τα πρώτα μου βήματα στη μουσική πριν από περίπου 4 χρόνια και φτάνοντας στις εμφανίσεις που έκανα μπροστά σε κοινό τους μήνες που μας πέρασαν, μου φαίνεται πως όλα έγιναν τόσο γρήγορα!

 

arete_distanceΠως ξεκίνησαν όλα λοιπόν…

Το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησα να γράφω στίχους που μετά συνόδευα με την κιθάρα μου ή το πιάνο. Στην συνέχεια έστελνα ότι υλικό είχα στον παραγωγό και συνδημιουργό του δίσκου μου, Μανώλη Φάμελλο. Επισκέφτηκα την Αθήνα αρκετές φορές μέσα στη χρονιά για να δουλέψουμε τα κομμάτια. Είχαμε φτάσει σε σημείο να τελειοποιούμε ένα τραγούδι μέσα σε μία ώρα που ήταν πολύ συναρπαστικό! Αμέσως μπήκαμε στο στούντιο και αρχίσαμε να ηχογραφούμε. Ήταν η πρώτη μου ολοκληρωμένη εμπειρία ηχογράφησης και έμαθα παρά πολλά πράγματα όλους αυτούς τους μήνες.

Το να δημιουργείς και να συνεργάζεσαι με ανθρώπους οι οποίοι προσεγγίζουν το ύφος αλλά και την ενέργεια που θέλεις να βάλεις στα τραγούδια σου είναι πολύ σπάνιο γι’αυτό και θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που με τον κύριο Φάμελλο βγήκε μία υπέροχη δουλειά!

Πολλοί από τους στίχους μου περιγράφουν καταστάσεις, όχι μόνο προσωπικές, αλλά και από τον γύρω κόσμο που κατά την γνώμη μου στερείται πλέον την έννοια του αληθινού ρομαντισμού.

Θεωρώ πως ο κάθε τραγουδιστής ή τραγουδοποιός θέλει να ομολογήσει το πώς αισθάνεται και το τι τον εκφράζει μέσα από τα τραγούδια του. Κι εγώ με την σειρά μου επιθυμώ να εκφραστώ και να μοιραστώ τον δικό μου μουσικό κόσμο.

Σκοπός μου είναι έστω και ένας άνθρωπος να καταφέρει να ταυτιστεί με μία από τις καταστάσεις που περιγράφουν τα κομμάτια μου, απλώς να ακούσει και να αισθανθεί. Συνεχίζω να ερμηνεύω και να δημιουργώ σε όποια γλώσσα με εκφράζει γιατί νιώθω πολίτης του κόσμου.

Και για να μην τα πολυλογώ, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αγαπούν με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα και που μοιράζονται μαζί μου εμπειρία και μαθήματα ετών.

Ακούστε το «Robert Dear» στο YouTube: https://youtu.be/lXGQn4LhWvU

Στίχοι/μουσική: Αρετή Κοσμίδου/Μανώλης Φάμελλος

Ακούστε το «Φτάνει» στο οποίο συμμετέχει ο Πάνος Μουζουράκης στο YouTube: https://youtu.be/Yl1azAKJcXY

Στίχοι/μουσική: Μανώλης Φάμελλος

Προ παραγγείλετε το άλμπουμ στο iTunes και λάβετε αυτόματα τα δύο παραπάνω κομμάτια! http://bit.ly/Distance_Preorder

Δείτε το teaser του άλμπουμ ‘Distance’ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ROAodxub52c

Ακολουθήστε την Αρετή Κοσμίδου στα social media:

▶ Facebook: http://bit.ly/AretiKosmidouFacebook

▶ Instagram: http://bit.ly/AretiKosmidouInstagram