Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Λιτσικάκη έχει τίτλο «Δεν πειράζει» και κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2016 από την MLK.

Ο δίσκος περιέχει 10 τραγούδια σε στίχους και μουσική του ίδιου. Από το πρώτο άκουσμα μπορείς εύκολα να διακρίνεις ότι είναι 90s lover, με έμφαση στον ήχο του Seattle και της Grunge μουσικής, κυρίως στα ηχητικά πλαίσια των Nirvana. Δεν μιλάμε όμως για ένα copy-paste ανούσιο πράγμα, αντιθέτως έχει πάρει τα όμορφα ξεσπάσματα της μουσικής και των φωνητικών και τα έχει μπλέξει με το δικό του DNA, αλλά και με πιο alternative rock και post-rock στοιχεία. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι καταφέρνει να σε κερδίζει τραγούδι με τραγούδι και να μην καταντάει να γίνει γραφικός και βαρετός, αλλά να σε παίρνει από το χέρι στο δικό του όμορφο ηχητικό ταξίδι, με στίχους που έχουν νόημα και λόγο ύπαρξης.

Ο δίσκος ακούγεται όλος και μπαίνει με κλειστά μάτια στο repeat για πολλές ακροάσεις. Η ηχογράφηση, η παραγωγή και η ενορχήστρωση είναι σε υψηλά επίπεδα και σε αφήνει άκρως ικανοποιημένο για το αποτέλεσμα που ακούς.

Ο Γιώργος Λιτσικάκης έχει φτιάξει έναν υπέροχο πρώτο δίσκο που πρέπει να ανακαλύψετε και να του δείξετε την αγάπη που χρειάζεται, για να γίνει ώθηση και κινητήριος δύναμη ώστε να συνεχίσει το πολύ αξιόλογο έργο που έχει ξεκινήσει.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Το τραγούδι που πρέπει να βγει
2) Μακάρι να μουν εκεί
3) Δεν πειράζει
4) Χάρτινος τοίχος
5) My hateful, sweety circle
6) Ο θάνατος του superman
7) Ο μπαρμπα Στάθης
8) Απίστευτος ηθοποιός
9) Η μπαλάντα ενός loser
10) Not enough to stop IT

https://www.facebook.com/Giorgos.Litsikakis

http://www.giorgoslitsikakis.gr/

https://www.youtube.com/channel/UCvqDhMQqn6R4Cr1uV5Mv29w