Με επίσημη ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΕΠΙ ρίχνει το μπαλάκι στην Επίτροπο, για τον λόγο που δεν μοιράστηκαν τα χρήματα και αναφέρει πως θα μοιράσει η ίδια τα ποσά, σε δύο δόσεις, μία τώρα και μία τον Σεπτέμβριο.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Αγαπητά Μέλη,
Οι Διανομές δικαιωμάτων α΄εξαμήνου 2017 έχουν ολοκληρωθεί από τις 26/6/2017 και έχουν γνωστοποιηθεί τα σχετικά δεδομένα στις 27/6/ 2017 στην αρμόδια κατ’ άρθρο 54 παράγραφος 10 του 2121/1993 προσωρινή επίτροπο προς τελική έγκριση. Όπως θα διαβάσετε και στον ανωτέρω σύνδεσμο, η επίτροπος αναλαμβάνει την ομαλή είσπραξη και διανομή προς δικαιούχους και υποκαθιστά τη διοίκηση.
Η ίδια όμως έκρινε ότι οι Διανομές εκφεύγουν της αρμοδιότητάς της.
Δρώντες λοιπόν εκτός τυπικής μας αρμοδιότητος, αλλά με αποκλειστικό σκοπό τη διαφύλαξη των συμφερόντων σας, προχωράμε ΑΜΕΣΑ στην έναρξη πιστώσεων των λογαριασμών σας. Τα συνολικά διανεμόμενα ποσά ισούνται με 13.015.875,82€. Από αυτά, το καθαρό ποσό που αφορά τους Έλληνες δημιουργούς ισούται με 5.555.279,32€. Τα υπόλοιπα ποσά αφορούν: εκδότες μουσικής, ξένους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης, παρακρατήσεις και φόρους.
Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί άμεσα σύμφωνα με το πρόγραμμα πληρωμών που θα σας γνωστοποιήσει αύριο το Τμήμα Μελών της ΑΕΠΙ».

Και συνεχίζει η ΑΕΠΙ:
«Γνωρίζετε επίσης ότι από το Ελληνικό Δημόσιο έχει δεσμευθεί για την εξασφάλιση των δικών του μελλοντικών και ενδεχομένων απαιτήσεων, ποσόν από τους λογαριασμούς μας, σημερινού ύψους 4.131.766,45 ευρώ, για την αποδέσμευση του οποίου έγιναν οι δέουσες διαδικασίες, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση για το εάν και για το πότε το εν λόγω ποσόν θα αποδεσμευθεί.
Καταβάλλουμε πάσα προσπάθεια να αποδεσμευτεί το ποσό αυτό άμεσα , ευελπιστώντας ότι η ΦΑΕ θα υλοποιήσει το αίτημά μας.
Το τυχόν υπόλοιπο ποσό των δικαιωμάτων θα καταβληθεί στη συμπληρωματική πληρωμή της εν λόγω διανομής Ιουνίου 2017, που θα λάβει χώρα έως την 30η Σεπτεμβρίου 2017.
Η κατάτμηση σε δύο μέρη της διανομής του α΄ εξαμήνου του 2017, απεφασίσθη από την Διοίκηση του Οργανισμού μας ως μια κίνηση απαραίτητη ελέω των δεσμευμένων λογαριασμών μας».