Φτωχότερος έγινε ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, ο Γιώργος Τόλιος έφυγε από τη ζωή.

Από ανακοπή πέθανε ξαφνικά ο Γιώργος Τόλιος στα 58 του χρόνια, ντράμερ του συγκροτήματος Τρύπες, σκορπώντας θλίψη στους ανθρώπους που το έμαθαν πριν από λίγο.

 

Ο Γιώργος Τόλιος το 1985 πήρε θέση του Κώστα Φλωροσκούφη στα τύμπανα του συγκροτήματος και οι ζωντανές τους εμφανίσεις στην Αθήνα, στο club Rodeo, στο Κύτταρο και στο Λυκαβηττό, όπου έπαιξαν πριν από τον Δημήτρη Πουλικάκο, τους καθιερώνουν στην συνείδηση του κοινού σαν την πιο δυναμικά ανερχόμενη ροκ μπάντα στην Ελλάδα.

Το τραγούδι τους «Ταξιδιάρα Ψυχή» έγινε το αγαπημένο των φίλων της εναλλακτικής τότε ροκ σκηνής.

Ο αδελφός του Γιώργου Τόλιου, Πάνος, υπήρξε ντράμερ των Ξύλινων Σπαθιών, ενώ υπήρξαν πολλές φορές που ο ένας είχε παίξει κρουστά για το συγκρότημα του άλλου.

Συμμετείχε στις ηχογραφήσεις όλων των δίσκων του συγκροτήματος εκτός από τον πρώτο, που κυκλοφόρησε το 1985 με τον τίτλο «Τρύπες».

Λάτρης της ποίησης

Είχε συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα, έχει παίξει κρουστά στα Ξύλινα Σπαθιά, όπου έπαιζε ντραμς ο μεγαλύτερος αδελφός του ο Πάνος, έχει δουλέψει πολύ ως dj, είχε ανοίξει μαγαζί στην Κατερίνη, είχε παίξει με τον Μπάμπη Στόκα, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Κούτρα, ενώ επίσης αγαπούσε την ποίηση.

Συχνά, ο Γιώργος Τόλιος σχολίαζε την επικαιρότητα, με αναρτήσεις και τραγούδια από τις Τρύπες.

Οι Τρύπες ήταν:

  • Ο Γιάννης Αγγελάκας στη φωνή
  • Ο Γιώργος Καρράς στο μπάσο και τα φωνητικά
  • Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στις κιθάρες και τα φωνητικά
  • Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας στις κιθάρες
  • ΟΙ Γιώργος Τόλιος στα τύμπανα