11330032_10153475897937122_5703160402457267277_nΤον Ορέστη Ντάντο τον παρακολουθώ από την αρχή που εμφανίστηκε στην δισκογραφία και έχω γράψει για τους προηγούμενους δίσκους του εδώ στο rockap. Τρία χρόνια μετά την «Τελευταία ανατολή» ο Ορέστης επιστρέφει με τον δίσκο «Θα το’ κανα ξανά».

Ένας δίσκος που για την ώρα δεν έχει κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή και ούτε νομίζω να κυκλοφορήσει. Ο λόγος; Όπως μου είπε και ο ίδιος: «ποιος θα τον αγοράσει;». Και όχι γιατί υποτιμάει την δουλειά του, απλά γιατί η ίδια η αγορά είναι υποτιμημένη, ο κόσμος δεν αγοράζει και για αυτό σίγουρα φταίει και η τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι περισσότεροι πολίτες. Οπότε γιατί να ξοδευτεί ο καλλιτέχνης με τα χρήματα του cd; Γιατί κακά τα ψέματα, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί εταιρεία να σου κυκλοφορήσει τον δίσκο.

Ο Ντάντος λοιπόν ανέβασε την νέα του δουλειά στο youtube και την έκανε άμεσα προσβάσιμη σε όλους.

Πάμε τώρα στο ρεζουμέ τις υπόθεσης.

Στην τρίτη αυτή κατάθεση, ο Ορέστης έχει βάλει όλη του την καλλιτεχνική μαεστρία και έχει φτιάξει έναν υπέροχο δίσκο ο οποίος ακούγεται συνεχόμενα, δίχως να κάνει κοιλιά, όπως και οι προηγούμενες δουλειές του εξάλλου. Έχει προσέξει όλα του τα τραγούδια από άποψη ενορχήστρωσης και παραγωγής. Μέσα στα τραγούδια θα ακούσεις τους κλασικούς ήχους της ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας, του μπάσου και των τυμπάνων, αλλά εκτός αυτών έχουμε όμορφα γεμίσματα από τσέλο, βιολί, τρομπέτα, τρομπόνι, σαντούρι, ukulele και φυσικά του πιάνου που ακούγεται στα περισσότερα τραγούδια.

Τραγούδια που κρύβουν στίχους προσωπικούς, πολλές φορές ερωτικούς, που με την κατάλληλη ερμηνεία και ένταση σε ξεσηκώνουν να τα τραγουδήσεις, πράγμα που όταν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι το τραγούδι έχει χτυπήσει τις εσωτερικές σου χορδές, και θα το νιώσετε αρκετές φορές μέσα σε αυτό τον δίσκο.

Ευχαριστούμε τον Ορέστη για την όμορφη αυτή κατάθεση, σε μια ελληνική εναλλακτική σκηνή που έχει ανάγκη από όμορφες δουλειές. Κρίμα που δεν υπάρχει σε cd να κοσμεί τις δισκοθήκες μας. Ορέστη ψήσου να το τυπώσεις!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

1) Αλάνα
2) Ανοιχτά
3) Επαρχία
4) Χαραμάδα
5) Κάνω ότι μπορώ
6) Να μην πονάς
7) Κοντεύει έξι
8) Για αυτούς που δεν ανήκουν
9) Μάρτης
10) Θα το’ κανα ξανά
11) Κόκκινος στρατός

https://www.facebook.com/OrestisNtantospage