Ο διαβάτης” ξεκίνησε να γράφεται την περίοδο πριν την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ μας “Διά πυρός εστί”, ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2018 και συμπεριλήφθηκε ως εναρκτήριο κομμάτι στο τρίτο άλμπουμ μας με τίτλο “Κόρα” το 2020. Οι στίχοι του, γραμμένοι από τον Αλέξανδρο Αντωνάτο, δίνουν το στίγμα όλου του εν λόγω άλμπουμ.

Πρόκειται για την στιχουργική αλλά και την μουσική συνέχεια του “Διά πυρός εστί” κατά το οποίο τα τραγούδια εξέφρασαν τις εσωτερικές μάχες του ατόμου που δίνει ενάντια στα διλήμματα της ηθικής και της αξιοπρέπειας μέσα στον ανελέητο πόλεμο του καλού και του κακού.

Ο στόχος, ο οποίος είναι η ακεραιότητα του χαρακτήρα και το χτίσιμο της προσωπικότητας σύμφωνα με τις επιταγές της ψυχής του, επιτυγχάνεται μέσα από την φωτιά και φτάνει στο άλμπουμ “Κόρα” ως το βάλσαμο για την επούλωση των πληγών. “Ο διαβάτης” προχωρά, μέσα στα κουπλέ, πάνω στο αβέβαιο παρόν και αντλεί δύναμη και αισιοδοξία, στα ρεφρέν, από την ικανοποίηση που του προσφέρει το μονοπάτι που πιστά ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί. Με πιο τεχνικούς όρους, οι στίχοι είναι στοχευμένα τοποθετημένοι σε τρίτο πρόσωπο, μια τακτική του Αλέξανδρου η οποία επιζητεί να αποφορτίζει την κυρίαρχη θέση του πρώτου ενικού βάζοντας τον άνθρωπο – στιχουργό σε θέση παρατηρητή. Η αρμονία του τραγουδιού συνδυάζει μινόρε και ματζόρε στοιχεία, κάτι που συναντάται συχνά στις συνθέσεις μας, προβάλοντας το συναίσθημα της χαρμολύπης ως ένα από τα κύρια συστατικά του μουσικού μας ύφους.

Ο δίσκος c.d “Κόρα” πωλείται στα βιβλιοπωλεία Ιανός και στα καταστήματα Public μέσω της εταιρείας Spider music.

Ακούστε το τραγούδι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9YAO-I3-9QM&list=PL1ObKEBPwMLvwGQROzxvRfhjfRHge7HG9&index=2

Σύνδεσμοι:
https://apolia.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/antonatos01

 

Το τραγούδι περιέχεται στην νέα συλλογή του Rockap, Underground Όνειρα 6 και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.