Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια και δουλεύοντας στα καράβια σαν ναυτικός, ο Ανδρέας Κοντογεώργης στον ελεύθερο του χρόνο γράφει στίχους, τραγουδάει και ενορχηστρώνει τις δικές του δημιουργίες μέσα στην καμπίνα του.

Μια περιπέτεια με αμέτρητες εικόνες, ευχάριστες και δυσάρεστες εμπειρίες οι οποίες τον εμπνέουν όλο και περισσότερο κάνοντας τον να δημιουργήσει μια διαφορετική πραγματικότητα νιώθοντας την λησμονιά της πατρίδας, αλλά και όλων εκείνων των προσώπων που τον πλήγωσαν κατά την διάρκεια αυτής της ‘θαλάσσιας’ διαδρομής.

Το Ελληνικό Ροκ ανέκαθεν ήταν η μεγάλη τρέλα για τον Ανδρέα καθώς όμως και η uplifting trance με αποτέλεσμα να δημιουργήσει έναν ήχο πειραματικό για τα δεδομένα του Ελληνικού ροκ, καθώς τραγούδια όπως το γοργόναατίθασες ζωές και Μάου Μάου να έχουν έντονο το στοιχείο του trance στη σύνθεση τους.

Όλα τα όργανα και οι φωνές είναι σε παραγωγή και εκτέλεση του Ανδρέα και η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε έναν χώρο (καμπίνα) 15τμ. Το project του σχήματος ονομάζεται ΝΕΗΛΥΣ που σημαίνει ‘νεοφερμενος’ στα αρχαία ελληνικά και το ομώνυμο άλμπουμ κυκλοφορεί σε free digital έκδοση στο www.neilis.bandcamp.com

Το live σχήμα του project ΝΕΗΛΥΣ το αποτελούν παλιοί μουσικοί φίλοι του Ανδρέα που τον είχαν ακολουθήσει και στις μουσικές του διαδρομές πριν ακόμα πάρει τον δρόμο της θάλασσας. Live αναμένονται από την Άνοιξη του 17.

Το άλμπουμ μόλις μετά από μόλις λίγες μέρες κυκλοφορίας του έχει αποσπάσει καλές κριτικές, κάποιοι λέγοντας ότι ίσως να ανοίγει τους ορίζοντες για κάτι διαφορετικό στη σημερινή σκηνή του Ελληνικού ροκ… Ακούστε το!

Κυκλοφορεί από την ΝΕΗΛΥΣ productions at www.neilis.bandcamp.com