Μια πολύ ωραία έκλπηξη για μένα ήταν όταν έλαβα ένα γράμμα που έγραφε απ’ έξω Μέντα. Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκοιται για το συγκρότημα, κάτι που περίμενα και να ευχαρηστήσω τα παιδιά που μου τον έστειλαν. Τους Μέντα τους γνώρισα μουσίκά της χρονιές που έκανα ραδιοφωνική εκπομπή και σερφάροντας σε σελίδες ψάχνοντας νέους ήχους έπεσα πάνω στουε Μέντα, αν δεν κάνω λάθος τους συνάντησα μέσα από το alternative.gr ή μέσα από το mic.gr ? Με ένα ττραγούδι δεν μπόρεσα να βγάλω και πολλά συμπεράσματα και η αλήθεια είναι ότι εδώ στην Καβάλα δεν βρήκα ποτέ δίσκο τους για να τους αποκτήσω και αυτό είναι ένα κακό με τις δισκογραφικές τις διανομές κτλ. Ίσως και είναι και επιλογή της μπάντας ή και της εταιρίας για το που θα στείλουν τον δίσκο. Όμως να ξέρετε ότι υπάρχει και η επιλογή της παραγγελίας. Εγώ ευχαριστώ όλες τις μπάντες, φίλικες και μη που μου στέλνουν την δουλειά τους και συνήθως χωρίς να καταβάλω ούτε ένα cent. Είναι ευχαρήστησή μου να παίζω στο ραδιόφωνο κάτι καινούριο που τις περισσότερες φορές μαρέσει, γι αυτό και επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

Στο θέμα μας τώρα. Οι Μέντα κυκλοφορόυνε την 3 τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Ινστρομέντα” και μέσα σε αυτή “έχωσε” πάλι την μύτη του ο Coti K. Είναι πραγματικά μια καταπληκτική δουλειά στην οποία συμετέχουν επίσης οι : Γιώργης Χριστοδούλου, η Ελένη Τζαβάρα (Film) και η Μόνικα Χριστοδούλου(Monika). Εχω να πώ ότι μουσικά ακούω ένα κράμα από Ονειροπαγίδα με Μίκρο το οποίο δεν το έχω συναντήσει σε καμία άλλη μπάντα, προσοχή, δεν θέλω να πω ότι οι Μέντα είναι cover band των Ονειροπαγίδα ή τον Mikro, επιροές είναι αυτές. Εμένα αυτός ο δίσκος χαιδεύει ευχάριστα τα αυτιά μου και μου λέει επίσης πολλά. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι βγαίνουν αξιόλογες δουλειές και όχι μονότονες και κουραστικές. Οι Μέντα πραγματικά αξίζουν γι αυτό που κάνουν και μπράβο που μέσα σε όλη αυτή την σαπίλα κυκλοφορεί και κάτι διαφορετικό.

Οι καλύτερες στιγμές του δίσκου :

Θα αγαπηθώ , Μελωδία , Ινστρουμέντα , Ήρθε η ώρα , Το άλλο μισό , Ψάχνεις ξανά

Τα τραγούδια του δίσκου :

Θ’ αγαπηθώ , Μελωδία , Μήπως καταφέρω να με βρώ , Τι όνειρα , Ποτάμι , Μέσα στης θλίψης τα στενά , Ιντρουμέντα , Το μυστικό , Ήρθε η ώρα , Το άλλο μισό , Ψάχνεις ξανά , Του έχει πια χωρίσει , Μικρές σιωπές , Στο κρεβάτι , Intro

Είναι επίσης ευχάριστο το ότι περιέχει τόσα πολλά τραγούδια σε μια εποχή που οι περισσότεροι μας πουλάνε 10 στην τιμή των 20 ευρώ . Να στε καλά παιδιά!!!!

Νίκος Γραμμάτος