«Ο στρατιώτης ποιητής» είναι ένα από τα πιο γνωστά ποίηματα του Μίλτου Σαχτούρη και βρίσκεται στη συλλογή «Τα φάσματα ή Ή χαρά στον άλλο δρόμο»  του 1958.

Το ποίημα αυτό μιλάει για τον πόλεμο απο την σκοπιά του καθημερινού ανθρώπου και όχι του υπερ-ήρωα αποπνέοντας έτσι μια βαθιά ανάσα ανθρωπιάς. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το κείμενο έμοιαζε να συντονίζεται με τη μουσική μας. Κι έτσι όπως γίνεται συνήθως με τα τραγούδια , κάποιο βράδυ -πριν απο αρκετά χρόνια πια- μετά τη δουλειά, κάποια ακόρντα στην κιθάρα, μερικές μπύρες και μετα μια αναλαμπή.

Οι στίχοι του ποιήματος άρχισαν να ρεούν χωρίς να υπάρχει το ποίημα μπροστά. Ξεπήδησε απο κάποιο μακρινό αυλάκι. Και η συνέχεια της δημιουργίας γνωστή για τα τραγούδια- πρόβες, δοκιμές, δισταγμοί, διαφωνίες για αρκετούς μήνες (είμαστε και λίγο αργοί) ώστε να πάρει την τελική μορφή του. Τελικά, μέσα στο 2020 έγινε η ηχογράφηση του κομματιού μαζί με άλλα δύο κομματιά που αποτέλεσαν τελικά μέρος του πρώτου και ομώνυμου άλμπουμ μας.

Το κομμάτι δημοσιεύθηκε πρώτη  φόρα στο YouTube τον Ιανουάριο  του 2021 συνοδευόμενο με ενα animation video με το πρώτο όνομα της μπάντας Dorian Grey.

Οι ΧΡώΜΑ είναι :

Τύμπανα: Γιάννης Σκορδής

Μπάσο: Γιάννης Κοτσαμπάσογλου

Κιθάρα: Γιώργος Ταμπουράκης

Κιθάρα, Φωνή: Δημήτρης Τσιοκάνης

 

YouTube

https://www.youtube.com/@user-gh8wx8ef4i/featured

Spotify

https://open.spotify.com/album/0bNTHePtqMeFnMTjoK6BD8?si=s3A7kxaoREqwMQ2UpXPuRg&utm_source=native-share-menu&nd=1

Facebook

https://www.facebook.com/Xromaband

Instagram

https://www.instagram.com/xroma_band/?hl=el

 

Το τραγούδι περιέχεται στην νέα συλλογή του Rockap, Underground Όνειρα 6 και μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.