Οι iLiner (Αϊ Λάϊνερ) είναι ένα νέο μουσικό συγκρότημα χρονολογικά και ηλικιακά που μας έρχεται απ’ την όμορφη Θεσσαλονίκη. Μετρούν μόλις 1 χρόνο (+ κάτι ψιλά) ύπαρξης και έχουν καταφέρει με τον νεανικό τους ήχο και τις pop μελωδίες τους να κερδίσουν τη συμπάθεια του κοινού. Είναι μια παρέα πιτσιρικάδων που γουστάρουν να κάνουν το κέφι τους και αυτό το κέφι θέλουν να το μεταδίδουν και στους άλλους. Κοινό χαρακτηριστικό της παρέας αυτής που αποτελείται από 3 φίλους είναι η αγάπη και το πάθος τους για τη μουσική.

Η μπάντα μας παρουσιάζει το πρώτο της demo με τίτλο «είμαστε μαζί» το οποίο αποτελείται από 5 δικές τους συνθέσεις. Το συγκρότημα διανέμει μόνο του τη δουλειά αυτή ανεξάρτητα (από χέρι σε χέρι) και ελεύθερα (στο διαδίκτυο). Οι στίχοι τους πραγματεύονται θέματα όπως η αγάπη, ο έρωτας, η φιλία και όλα αυτά που απασχολούν τους νεαρούς της ηλικίας τους. Ίσως είναι βγαλμένα από την ίδια τους τη ζωή!

Η μουσική τους κινείται σε σύγχρονα pop και rock μονοπάτια με επιρροές από Onirama, Μέλισσες, Κόκκινα Χαλιά, Μύρωνα Στρατή και άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες. Θα θέλαμε να τους ακούσουμε και σε πιο σκληρά κομμάτια που αντιπροσωπεύουν τη γενιά τους. Η επιμέλεια του artwork και γενικά του cd κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα για ανεξάρτητη προσπάθεια. Μελανό σημείο κατά τη γνώμη μου είναι η παραγωγή που θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη βαρύτητα. Επίσης η επιλογή του ονόματος είναι ένα από τα αρνητικά σημεία. Δεν ταιριάζει σε ένα νεανικό αντρικό group ούτε το όνομα αϊ λάϊνερ, ούτε λίπ γκλός, ούτε πούδρα, ούτε βερνίκι νυχιών ούτε ξέρω κι εγώ τι άλλο! Δεν έχω καταλάβει  τι ακριβώς θέλουν να συμβολίσουν… Περί ορέξεως σπανακοτυρόπιτα!

Στο δια ταύτα το demo των παιδιών αποτελεί μια γερή βάση για να ξεκινήσουν το όνειρό τους αλλά και για να κάνουν κάτι καλύτερο στη συνέχεια. Ποιος δεν θέλει άλλωστε, να εξελίσσει τον ήχο του.  Θέλει αρετή, τόλμη και γοητεία και μπόλικη προσπάθεια για να πετύχεις τους στόχους σου! Όπως έλεγε και ένας από τους πατέρες της ελληνικής rock μουσικής, Αντώνης Τουρκογιώργης «η ροκιά θέλει μαγκιά» και εμείς αυτή τη μαγκιά θέλουμε να δούμε και να ακούσουμε…

Κείμενο : Αντρέας Σεϊντής