Οι SVM’s (Spacey Vacant Melodies = Διαστημικές Κενές Μελωδίες) από την Καβάλα υπάρχουν εδώ και τρία χρόνια περίπου. Το ‘Anthology Of Howls’ είναι η πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα και υφίστανται ως ανεξάρτητη παραγωγή καθώς η μπάντα ακολουθεί το κίνημα του DIY.

Αυτή η πρώτη τους ηχογραφημένη κίνηση περιέχει δέκα κομμάτια, μοιρασμένα, πέντε ελληνόφωνα και πέντε αγγλόφωνα. Με τα post-punk ηχοχρώματά τους, μας πάνε πίσω στη δεκαετία του ’80. Φλερτάρουν έντονα με το Gothic και ρίχνοντας μερικές πινελιές από school punk δημιουργούν ένα συνονθύλευμα ήχων, εκρηκτικό!!!

Τα αδιέξοδα, η απόγνωση, η ανάγκη για ελευθερία και ζωή, είναι η βασική θεματολογία των στίχων τους εκφρασμένη με πολύ μυστήριο και σκοτεινά χρώματα.

Οι Καβαλιώτες βαράνε καλά που λέμε… αναχρονιστικοί μεν αλλά πρωτότυποι σε ιδέες, με πολύ καλή ερμηνεία που σε διαπερνάει και σου δημιουργεί συναισθήματα οργής, μελαγχολίας αλλά και ελπίδας.

Αναζητήστε τους σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, σε πλατείες ή ακόμα και στο διαδίκτυο και δεν θα χάσετε. Σας τους προτείνω ανεπιφύλακτα…

Κείμενο : Αντώνης Δριβελόπουλος