Ανά περιόδους φτάνουν διάφορες δουλειές συγκροτημάτων, ολοκληρωμένες ή demo, από τις οποίες τις περισσότερες ακούω 1-2 μέρες ώστε να μπορέσω να αποχτήσω κάποια άποψη γι’ αυτές και να τις παρουσιάσω. Κατόπιν, τις τοποθετώ στο ράφι μου με τα υπόλοιπα cd και μπορεί να μην ξαναμπώ στην διαδικασία να τις ακούσω.
Πριν από μερικές μέρες, έφτασε σπίτι μου ένας κοινότυπος κίτρινος φάκελος, όπως οι περισσότεροι, αλλά το περιεχόμενό του, ήταν για μένα μία ευχάριστη έκπληξη. Στο εξώφυλλο έγραφε Σέλας με μεγάλα γράμματα και  τίτλο «Δύο αιώνες μετά», σε ένα μαύρο-μωβ φόντο, το οποίο με προϊδέασε για το περιεχόμενό του.
Οι Σέλας υπάρχουν σαν μπάντα τα τελευταία περίπου 5 χρόνια, και εδρεύουν στην Αθήνα. Τους τελευταίους μήνες τους παρακολουθώ κατά κάποιο τρόπο, μέσω myspace, και παρατηρώ ότι παρόλο που δεν έχουν κάποια επίσημη ηχογράφηση, είναι πολύ ενεργοί σε lives, κάτι που σημαίνει ότι ‘γουστάρουν‘ αυτό που κάνουν και το κυνηγούν.
Το demo τους «Δύο αιώνες μετά», περιέχει 4 κομμάτια, ελληνόφωνα, με πλούσια μουσική θεματολογία και γεμάτο ήχο, πολύ δεμένο για πρώτη δουλειά. Κινούνται σε rock μονοπάτια, με πολλά σκοτεινά περάσματα, ψυχεδελικές κιθάρες και βαθιά τύμπανα, που παραπέμπουν σε ήχους της δεκαετίας του ’80, ‘post-new wave’. Στο άκουσμά τους, φέρνουν στο μυαλό τα ‘Διάφανα Κρίνα’ της δεκαετίας του ’90, που φαντάζουν ως μία από τις πιο βασικές τους επιρροές, αλλά και τους ‘Εν Πλω’ λόγω κρουστών.
Στιχουργικά μας μιλάνε για τον έρωτα, με πολύ ποιητική διάθεση, και πάθος γι’ αυτόν, άλλοτε πιο μελαγχολικοί και άλλοτε πιο αισιόδοξοι.
Το κομμάτι που ξεχώρισα από τα 4 που περιέχει το demo είναι το ‘Ομίχλη‘, ένα 9λεπτο κομμάτι που όμως σε κρατάει καθ’ όλη τη διάρκειά του καθηλωμένο.
Σίγουρα το «Δύο αιώνες μετά», δεν θα το φάει η σκόνη του ραφιού μου, θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση.

Οι Σέλας είναι:
Θάνος Λέντης – φωνή
Ηλίας Πάλλας – κιθάρα
Τόλης Μαΐστρος – κιθάρα
Δημήτρης Κομματάς – μπάσο
Χρήστος Κοντός – κρουστά

Track list:

  1. Ζωή
  2. Δύο αιώνες μετά
  3. Μια κουρασμένη ανάσα
  4. Ομίχλη

Myspace url: http://www.myspace.com/selastheband

Αντώνης Δριβελόπουλος