Μπορείς να φτάσεις στο διάστημα με όχημα τις δυνατές κιθάρες; Ναι, μπορείς. Άλλωστε οι Allison που κατεβαίνουν ως “People from outer space”, στο ντεμπούτο album τους, εισέρχονται στον κόσμο μας για να κατακτήσουν και το τελευταίο μουσικό μας κύτταρο. Οι Allison σίγουρα δεν είναι μια μπάντα που ψάχνει προσέγγιση στο παίξιμό της, αφού καθένα απ’ τα μέλη της έχει ήδη διαγράψει τη δική του πορεία στο χώρο του indie, ελληνικού ήχου, είκοσι και πλέον χρόνια.

Η συνύπαρξη των Δημήτρη Χατζή (σύνθεση-κιθάρα), που ακόμα θυμόμαστε από τους “Human Grape” και την ιστορική συλλογή “Cicadas”, της Wipe Out, Κώστα Στεργίου (πλήκτρα), των ψυχεδελικών “Purple Overdose”, και Χριστόφορο Τριανταφύλλου ντράμερ των Overdose και στη συνέχεια των No Man’s Land, τί μας λέει; Μα τί άλλο; Ότι ο πήχης ανεβαίνει επικίνδυνα.

Προς τιμήν τους οι μουσικοί δεν επαναπαύτηκαν στις “δάφνες”, αλλά προχώρησαν τα ακούσματά τους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός space-rock τοπίου, με μεγάλη δόση ψυχεδέλειας και πινελιές από το χώρο του progressive. Παρ’ όλο δε τον κορεσμό του συγκεκριμένου είδους, “πόση ψυχεδέλεια να ακούσουμε ακόμα;”, το στίγμα τους εδραιώνεται απο το κιθαριστικό παίξιμο, βρώμικο, που ετοιμάζεται να επιτεθεί και στα γυναικεία φωνητικά που ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα.

Τα τραγούδια απλώνουν τα χρώματά τους στη μανιέρα της εποχής και συναντιούνται με το σήμερα. Τα σόλα ξεφυτρώνουν και αιφνιδιάζουν το τύμπανό μας, ενώ οι καταιγισμοί που σπέρνει η κιθάρα μάς αναγκάζουν να εισέλθουμε στο mood και πολλές φορές στο pure hard-rock. To ομώνυμο τραγούδι ξεχωρίζει απ’ το μουσικό χωνευτήρι, που μας αρπάζει απ’ τα μούτρα λόγω έντασης, ενώ η μετάβαση σε πιο “σκοτεινούς” ρυθμούς με τα “San Francisco nightmare” και “Every Sunday” δηλώνει ότι η ψυχεδέλεια δεν έχει σύνορα. Ακολουθεί το “Keep on rolling” και η 1η πλευρά κλείνει με το εξαιρετικό old-school “Midnight love” με τα σόλος που συνεπαίρνουν.

Η 2η πλευρά μας καλωσορίζει με το “California sun” και πριν καν συνέλθουμε, το “Run and hide”, με την έμπνευση της εισαγωγή και τα riffs μας εγκλωβίζει στην κρυψώνα του. Το “Midnight ride” με το εξ ανατολής προερχόμενο, ψυχεδελικό σόλο φέρνει στο νου, κάτι από Hawkind ή ακόμα και 13th Floor Elevator. Tο κλείσιμο που ακουμπά στα “Good reason”, και το διάλογο ανάμεσα στα αντρικά και γυναικεία φωνητικά, και το επικό σε διάρκεια “Call of the wild” συνοψίζουν την αίσθηση μουσικότητας που αποπνέει όλο το αλμπουμ. Με δυο λέξεις δηλαδή: Το ταξίδι πετυχαίνει!

Όσοι λοιπόν, δεν έχετε ήδη φύγει ακόμα μ’ αυτήν την κυκλοφορία, σπεύσατε. Μην αργήσετε, διότι η αριθμημένη και πολυτελής έκδοση σε 500 κόπιες βινυλίου, που περιέχει ένα βαρύ audiophile βινύλιο 180 gr, illustration εξώφυλλο, καθώς και ένθετο με στίχους και φωτογραφίες, την κάνουν απαραίτητη σε κάθε απαιτητική δισκοθήκη αλλά και αντικείμενο λατρείας για τους φίλους του γκρουπ.

Allison :

Chara Dancer – Vocals
Captain – Guitars_Vocals
The Priest – Keyboards
Stash Moon – Guitars
King Scorpio – Bass
Silver – Drums

http://www.myspace.com/allisonbandgr

Δημήτρης Βασιλειάδης