Οι ΚΕΡΙΝΕΣ ΖΩΕΣ είναι ένα ελληνόφωνο Ροκ συγκρότημα από την Αθήνα. H μουσική τους είναι μια δημιουργική συγχώνευση επηρεασμένη από το Βlues, τo Post Rock, το Indie και το Alternative Rock.

Οι στίχοι των τραγουδιών γραμμένοι από την Ειρήνη Παπαδοπούλου , την Ευαγγελία Μαργώνη ,τον Απόλλωνα Τσέρνα και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη παρουσιάζουν έναν θεματικό και συναισθηματικό πλουραλισμό που σε συνδυασμό με τους ήχους της μπάντας δίνουν ένα λυρικό αποτέλεσμα.

H μπάντα δημιουργήθηκε το 2017 όταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Φωνή (πρώην μέλος των ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ,ΑΡΓΑ,VARDO) μαζί με τους Γιώργο Γεωργιλά – Κιθάρα (πρώην μέλος των ΑΡΓΑ),Γιώργο Πολυχρονίδη – Κιθάρα (πρώην μέλος των ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ,ΑΡΓΑ),Σταύρο Βασιλειάδη –Πλήκτρα (πρώην μέλος των VALISE),Μάριο Κουκά – Ντραμς (πρώην μέλος των Σ.Α.Μ.,ΑΡΓΑ,LIQUID DUST,HATTIE GREEN) και Δημήτρη Κουφομιχαήλ –Μπάσο , ηχογράφησαν το τραγούδι ΖΩΗ ΜΩΡΟ ΜΟΥ σε στίχους Ειρήνης Παπαδοπούλου προκειμένου να συμμετάσχουν σε έναν μουσικό διαγωνισμό.Αυτή έμελλε να είναι η αρχή της πορείας του συγκροτήματος όπου με την παραπάνω σύνθεση ηχογράφησε έξι τραγούδια. Ο Μάριος Κουκάς το 2018 αποχώρησε από την μπάντα και στη θέση του ήρθε η Ιωάννα Βενετία Κουκοπούλου –Ντραμς (πρώην μέλος των Summer Camp The Band,Soul Project Horn Ensemble,Space Geckos).

Τον Ιούνιο του 2022 η μπάντα ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις δεκατριών τραγουδιών.Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου αποχώρησε από το σχήμα ο Γιώργος Πολυχρονίδης και στη θέση του ήρθε ο Ίαν Ευφραιμίδης – Κιθάρα. Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί ζωντανά στο LEVEL 69 , ROCKWOOD , ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ LIVE STAGE ,HOLYWOOD STAGE στην Αθήνα ενώ ταξίδεψε και στο CAFÉ SANTAN στον Βόλο.

H Β-otherSide records με χαρά παρουσιάζει την διανομή της ομώνυμης πρώτης τους κυκλοφορίας σε βινύλιο και cd. Στην έκδοση του cd περιέχονται 13 τραγούδια ενω στην έκδοση του βινυλίου περιέχονται 10 από τα νέα τους τραγούδια, σε μια καλαίσθητη έκδοση 200 αριθμημένων αντιτύπων. Το εικαστικό παρουσιάζεται σε μια gatefold version εξωφύλλου και περιέχει τους στίχους των τραγουδιών καθώς και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, οι οποίες υποστηρίζουν την σκοτεινή αισθητική αποτύπωση του συγκροτήματος.

Το άλμπουμ βρίσκεται διαθέσιμο εδώ για ακρόαση : https://www.youtube.com/@kerineszoes