Είναι από τα συγκροτήματα που ανακάλυψα σερφάροντας και χαίρομαι γι’ αυτή την ανακάλυψη.Το promo τους ήταν ένα κλικ μακριά μου και το κλίκαρα. Η αλήθεια είναι ότι έκανα μέρες να το ακούσω γιατί είχα την εντύπωση ότι δεν θα βρω κάτι ενδιαφέρον … πόσο έξω έπεσα. Από την στιγμή που ξεκίνησε να παίζει στο playlist, πραγματικά δεν έχει σταματήσει.

Μειδίαμα σημαίνει “ελαφρό και ανεπαίσθητο χαμόγελο”. Στο παρόν promo με τα 5 τραγούδια σημαίνει “καλό ελληνόφωνο ροκ”, απ’ αυτό που χρειαζόμαστε και περιμένουμε να πλαισιώσει την “νέα” εγχώρια μουσική σκηνή που τώρα ξεκινάει από ανθρώπους που το γουστάρουν, το πιστεύουν και ζουν γι’ αυτό χωρίς να προσδοκούν μεγαλεία. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον βουτάνε οι Μειδίαμα.

Τραγούδια με χαρακτήρα, σκληρότητα, ενορχηστρώσεις καλαισθησίας και καλή παραγωγή αποτελούν την προσπάθεια των Μειδίαμα, που αξίζει την προσοχή σας.

Επηρεασμένοι σαφώς από την δεκαετία του ’90 και τον ελληνόφωνο χώρο μας δίνουν κάτι ανάλογο, στο οποίο έχουν προσθέσει λίγα samples – πλήκτρα – εφέ , τόσα όσα χρειάζονται για να έχουμε ένα αποτέλεσμα χωρίς φλυαρίες.

Ο ήχος δυνατός και καθαρός, η φωνή του Μπάμπη άκρως συναισθηματική και μπάσα δίνει την ψυχή που πρέπει για να μπορέσει να σε βάλει μέσα στο ταξίδι και να σε πάει εκεί που θέλεις, εκεί που φαντάζεσαι.

Οι στίχοι έχουν νόημα ύπαρξης, ενώ το επίπεδο αγγίζει αυτό που έφτασαν όλα τα μεγάλα ελληνόφωνα συγκροτήματα που αγαπήσαμε. Ο έρωτας, η αναζήτηση του διαφορετικού, το υπαρξιακό ερώτημα ανάμεσα στην φαντασία και την καθημερινότητα δημιουργούν το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων.

Αυτό το ίδιο κοντράστ φιγουράρει στα “Σάλτο»” και “Όλα μισά” που παίζουν καθημερινά σε μεγάλη ένταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα υστερούν. Ένα μεγάλο μπράβο στους Μειδίαμα από την Καστοριά, των οποίων τον ολοκληρωμένο δίσκο περιμένουμε με ανυπομονησία.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:
Μπάμπης – Φωνητικά, Κιθάρα
Παναγιώτης – Κιθάρα
Γιάννης – Μπάσο
Βασίλης – Τύμπανα
Αχιλλέας – Κιθάρα, Φωνητικά
Κώστας – Πιάνο / Πλήκτρα / Samples

Tracklist:

1) Σάλτο

2) Βρες τη στιγμή

3) Ανάμεσα

4) Όλα μισά

5) Κραυγή

http://www.myspace.com/meidiama

Νίκος Γραμμάτος