Η εκ Θεσσαλονίκης πεντάδα των Broken Tempo αποτελείται από την Κατερίνα Παπαγεωργίου (φωνητικά), τον Κωνσταντίνο Υφαντή (Κιθάρες), τον Κώστα Μπαλάτσο (Τύμπανα), τον Θεοχάρη Γκέκα (μπάσο) και τον Ηλία Τσιπτσέ (βιολί πλήκτρα, προγραμματισμός).

Ύστερα από αρκετά χρόνια προσπαθειών για να συνδυάσουν τα διαφορετικά τους ακούσματα τα οποία εκτείνονται από το trip hop,την electronica , το funk αλλά και την κλασσική μουσική, μας παρουσιάζουν το ομώνυμο E.P. τους με 4 τραγούδια  εκ των οποίων τα 3 είναι δικές τους συνθέσεις ενώ υπάρχει και μια διασκευή στο Personal Jesus των Depeche Mode.

Το E.P. ανοίγει με το Only one, ένα δυνατό κομμάτι με όμορφα καθαρά φωνητικά και έντονη μπασογραμμή ,το οποίο ενώ τηρεί τους κανόνες του funk, περιλαμβάνει μικρές εκπλήξεις όπως το πέρασμα ενός βιολιού ,ανατρέποντας ευχάριστα την εικόνα.

Δεύτερο στο cd έρχεται το Out of my life με τις ίδιες funk συνιστώσες και το βιολί να κάνει πάλι την διαφορά και ακολουθεί το Winds of my childhood ,μια μπαλάντα υπέροχη , με τα φωνητικά της Κατερίνας Παπαγεωργίου να απογειώνουν το κομμάτι, αναδεικνύοντας τις ικανότητές της ακόμα και στα χαμηλόφωνα τραγούδια. Το κομμάτι σβήνει με μια αργή βιολιστική σόλο γραμμή ,βοηθώντας το τραγούδι να δώσει έμφαση στην μελαγχολία που το διαπνέει και κάνοντάς το πρώτη επιλογή του γράφοντος από το E.P.

Τέλος η διασκευή του Personal Jesus των Depeche Mode ,παρ΄ όλο που και το αυθεντικό αλλά και οι ενίοτε διασκευές του (Marseux, Johny Cash οι δύο αγαπημένες μου) ανεβάζουν ψηλά τον πήχη για μια σύγκριση, εντούτοις όχι μόνο στέκει επαρκής αλλά και μας παρουσιάζει μια νέα εικόνα του την οποία πιστεύω πως οι Hysterica θα εκτιμούσαν αφάνταστα, με τα πειραγμένα φωνητικά, τις συνεχείς αλλαγές στο τέμπο και κυρίως την δυναμική του τραγουδιού, το οποίο έχει μια λογική κορύφωση.

Συνολικά είναι ένα E.P. που πιστεύω θα ευχαριστήσει τους λάτρεις της funky –και όχι μόνο- μουσικής και σίγουρα θα περιμένουμε με μεγάλες προσδοκίες το επόμενο δισκογραφικό τους βήμα.

Κείμενο: Βασιλειάδης Δημήτρης