Όλα ξεκίνησαν το 1997 όταν ο Χρήστος Βεργίνης απάντησε σε αγγελία του Δημήτρη Αυλωνίτη που μαζί με άλλους μουσικούς έψαχναν μπασίστα για την δημιουργία συγκροτήματος που θα έπαιζε διασκευές.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα οι δυο μουσικοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν δικό τους ελληνόφωνο σχήμα δίνοντας προτεραιότητα σε δικές τους συνθέσεις με σκοπό την δισκογραφία. Τις κιθάρες ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Ρομπωτης, τα τύμπανα ο Λεωνίδας Αγγελης και τα πλήκτρα η Αδαμαντία Μαμφρεδα. Έτσι γεννήθηκαν οι Λευκές Νύχτες που ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους κυρίως σε μουσικές σκηνές του Πειραιά.

Το 1999 έλαβαν μέρος στον μουσικό διαγωνισμό Rockout που είχαν διεξάγει τα ΙΕΚ Ακμή και η SONY Music με το τραγούδι “Σαν ηχώ” κερδίζοντας την πρώτη θέση μαζί με το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο. Έτσι στα τέλη του επόμενου χρόνου κυκλοφορήσαν το cd με τέσσερα τραγούδια με τίτλο “Σαν ηχώ” που είχε θετική αποδοχή δίνοντας την ευκαιρία στην μπάντα να εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές, μουσικά φεστιβάλ και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ μεγάλη ήταν και προβολή των τραγουδιών τους από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Εν τω μεταξύ την θέση στα πλήκτρα είχε αναλάβει ο Βασίλης Σταμάτης.

Ετοιμάζοντας το υλικό του επόμενου δισκογραφικού βήματος υπήρξε χάσμα ανάμεσα στα μελή για το ύφος που θα ακολουθουσαν οι Λευκές Νύχτες και έτσι μοιραία σταμάτησαν οι πρόβες και οι εμφανίσεις. Έπειτα από μεγάλο διάστημα απραξίας ο Δημήτρης Αυλωνίτης αποφασίζει την δημιουργία προσωπικού cd αλλά ο τραγικός θάνατος του σε τροχαίο στις αρχές του 2005 έβαλε τέλος στα όνειρα του. Τo cd του Δημήτρη με τίτλο “Γαλάζιο” κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του, περιέχοντας πέντε τραγούδια, ένα εκ των οποίων ερμήνευσε σε δισκογραφική του δουλειά γνωστός τραγουδιστής, ως φόρο τιμής προς τον Δημήτρη. Με τον άδικο χαμό του φίλου και συνεργάτη έσβησαν όλες οι ελπίδες που είχαν τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ για να ξαναπαίξουν πάλι μαζί και να συνεχίσουν αυτό που είχαν αφήσει αρκετά νωρίς.

Η τυχαία και απροσδόκητη συνάντηση του Χρήστου Βεργινη με τον Λεωνίδα Αγγελη το 2008 ήταν αφορμή της επανίδρυσης του γκρουπ και του ξεκινήματος ενός νέου “ταξιδιού”. Αυτή τη στιγμή οι Λευκές Νύχτες είναι στο στούντιο δουλεύοντας το υλικό του νέου cd και προετοιμάζουν την επανεμφάνιση τους έχοντας στη σύνθεση τους εκτός από τον Χρήστο και τον Λεωνίδα, τον Μπάμπη Παναγιωτόπουλο στο τραγούδι και τα φωνητικά.

Βand:
Βεργίνης Χρήστος – Μπάσο
Αγγέλης Λεωνίδας – Τύμπανα
Μπάμπη Παναγιωτόπουλο – Φωνητικά

Myspace:
www.myspace.com/lefkesnyxtes2009