Οι REMI είναι μια νέα ελληνική μπάντα που έχει κάνει την εμφάνισή της τον τελευταίο χρόνο (2011) στις μουσικές σκηνές της Αθήνας αλλά και κάποιων ευρωπαϊκών πόλεων. Τον αγγλόφωνο στίχο καθώς και τη μουσική, η οποία περιέχει έντονα στοιχεία folk, rock n’ roll και country, υπογράφει ο τραγουδοποιός και ιδρυτής του σχήματος, Άγγελος Κυπριανός.

Ο ίδιος είχε ήδη ξεκινήσει μόνος του από το 2009 να μελοποιεί αληθινές ιστορίες από τη μουσική του δρόμου αλλά και από τα ταξίδια που έκανε με αυτή την αφορμή σε πόλεις της Ευρώπης. Τα τραγούδια του πρώτου album με τίτλο “Street Serenade” γράφτηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο, ενώ ο δίσκος ηχογραφήθηκε σε ένα αυτοσχέδιο ερασιτεχνικό στούντιο, με τη βοήθεια φίλων και γνωστών μουσικών, μεταξύ των οποίων και κάποια από τα σημερινά μέλη της μπάντας.

Το σχήμα REMI πήρε τη σημερινή του μορφή το Μάρτιο του 2011, όταν ο Άγγελος Κυπριανός είχε πια συναντηθεί με όλα τα μέλη της μπάντας (Γεράσιμο Ζαβιτσάνο, Ηλιάνα Κορέτση, Δώρα Θανοπούλου, Δημήτρη, Μάνια, Δανάη Μωραΐτη), με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δουλειάς. Όλοι μαζί ξεκίνησαν μια διαδικασία ενορχήστρωσης των κομματιών με την προσθήκη διαφόρων οργάνων και φωνητικών. Έτσι, η δουλειά πήρε μια πιο ομαδική/ορχηστρική μορφή, ενώ ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας μπήκαν στη φιλοσοφία της μουσικής του δρόμου. Σε κοινή πορεία πια άρχισαν να παίζουν πότε όλοι μαζί και πότε τμηματικά, τόσο σε μουσικές σκηνές όσο και στο δρόμο της Αθήνας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων.

Μέχρι σήμερα οι REMI έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και live clubs της Αθήνας, έχουν βγάλει το πρώτο τους album, έχουν γυρίσει ένα μουσικό video clip καθώς και 3 documentaries. Μεταξύ των άμεσων μελλοντικών τους σχεδίων είναι και η ηχογράφηση του δεύτερου album, τραγούδια από το οποίο ήδη παρουσιάζουν στις ζωντανές τους εμφανίσεις, καθώς και η πραγματοποίηση ταξιδιών σε διάφορες πόλεις και χώρες του κόσμου.

www.remiband.com