Ψυχεδελικό και ευφορικό, κόντρα στον χειμωνιάτικο καιρό το EP της μπάντας από τον Βόλο, που φέτος ήταν η χρονιάς της. Εξαιρετικά ενεργητικό το EP, αλλά σαφώς πιο αδύναμο από την (εξορισμού ολοκληρωμένη ως LP) προηγούμενη κυκλοφορία της μπάντας μας δείχνει και άλλες πτυχές του συγκροτήματος.
Το φερώνυμο κομμάτι, με το D.I.Y βίντεο που έχει την αντίστοιχη αισθητική προσέγγιση στον χαοτικό ήχο του τραγουδιού  με την κυριαρχία ενός κρεσέντου από κρουστά που θυμίζει φυσικά Rolling Stones αλλά και με την συνοδεία της τρελαμένης κιθάρας φέρνει σε κάτι από Μουσικές Ταξιαρχίες στα πρώτα τους βήματα. Η κατά την προσωπική άποψη του γράφοντος κορυφή του EP απαντάται στο ακουστικό «Εξαϋλώσου» όπου η συνθετική πρόοδος της μπάντας δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι ρίχνει τα γκάζια, ούτε στην ακουστική προσέγγιση, αλλά στο απόκοσμο μελωδικό σφύριγμα, στην επική ska προσθήκη του Κώστα Κωστόπουλου στο τρομπόνι και στην «απόμακρη» μίξη των φωνητικών του Ξάνθου.  Το επόμενο τραγούδι είναι σε άμεση συνάφεια με το «Άχρηστη Γενιά», με χορευτικό ρεφραίν και Dead Kennedys μπασογραμμή. Το EP κλείνει το οικολογικής θεματολογίας «Θέλω Φύση», εμπλουτισμένο με ξυλόφωνα πάνω από την νανουριστική μελωδία του.

Ο garage psychedelic punk χαρακτήρας του προηγούμενο δίσκου διανθίστηκε με μικρά αλλά σταθερά βήματα σε αυτό το EP. Έχετε την ευκαιρία να τα απολαύσετε πακέτό στις 23 Δεκέμβρη στο Gagarin μαζί με τους A Victim Of Society. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Για το Rockap.gr … Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Λίστα Τραγουδιών:
1. ΖΟΥΓΚΛΑ (
JUNGLE)
2. ΕΞΑΥΛΩΣΟΥ (
EVAPORATE)
3. Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΣΕΙΡΑ (
YOUR TURN)
4. ΘΕΛΩ ΦΥΣΗ (
I WANT NATURE)

Οι Bazooka είναι:
Άρης Ραμμος – μπάσο
Πάνος Παπανικολάου – κρουστά, πλήκτρα, ξυλόφωνο
Βασίλης Τζελέπης – κιθάρα, δεύτερα φωνητικά. Μπάσο στο *
Ξάνθος Παπανικολάου – φωνητικά, κιθάρα. Synth στο *
Γιάννης Βούλγαρης – τύμπανα, δεύτερα φωνητικά, κρουστά, ήχοι ζώων, ηχώ διαστήματος

*Ζούγκλα & Εξαυλώσου #
#Τρομπόνι ο Κώστας Κωστόπουλος.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

https://www.facebook.com/bazookagreece
https://bazooka-innerear.bandcamp.com
https://bazookabzk.bandcamp.com

papagΟ Σταύρος Παπαγεωργόπουλος είναι συντάκτης στο rockap από το 2014, έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και του αρέσει να γράφει για μουσική.