Πρώτη δισκογραφική δουλειά για τους Ανάπλους, ομώνυμη, που περιέχει 5 τραγούδια. Οι Ανάπλους είναι μία μπάντα που υπάρχει στον χώρο από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, κάτι το οποίο φαίνεται και από την αισθητική του ήχου των κομματιών τους, που προσεγγίζουν τις τάσεις εκείνης της εποχής.
Κινούνται μεταξύ garage και punk rock, με δυνατές δεμένες μελωδίες, όπου φαίνεται ότι σαν μουσικοί, έχουν κάποια τριβή στο είδος, και δεν παραπαίουν μεταξύ γνωστών ακουσμάτων και πειραματισμών, όπως πολλές νέες μπάντες. Έχουν περάσει ένα δικό τους χαρακτήρα, και μία διαφορετικότητα μέσω των κομματιών τους. Χαρακτηριστικό τους είναι η ύπαρξη πλήκτρων σε κάποια από τα κομμάτια τους καθώς επίσης και η συμμετοχή γυναικείων φωνητικών.
Τα κομμάτια που ξεχώρισα μέσα από αυτό το mini cd, είναι το «Αδιόρθωτα λάθη», ένα πολύ μελωδικό κομμάτι, με συμμετοχή πλήκτρων, και με εκρηκτικά ξεσπάσματα που δημιουργούν υπερένταση, και ανεβάζουν την αδρεναλίνη κατά την ακρόασή του. Επίσης, το ορχηστικό «Desert», μια καταπληκτική σύνθεση, μία ψυχεδελική πανδαισία, garage αισθητικής με την προσθήκη παραδοσιακών στοιχείων.
Αν πρέπει να πω κάτι αρνητικό για την δουλειά των Ανάπλους, δεν θα έχει σχέση με την μουσική τους, που προσωπικά ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, αλλά με το artwork του cd, που είναι φτωχό. Αλλά πιστεύω ότι σαν μπάντα έχουν πολύ μέλλων, και σίγουρα το έδαφος θα είναι πιο εύκολο ώστε στην επόμενη δουλειά τους, το περιτύλιγμα των κομματιών τους να είναι ανάλογο αυτών.

Track list:

  1. Αρνητικό
  2. Αδιόρθωτα λάθη
  3. Φοβάσαι;
  4. Στην άλλη πλευρά
  5. Desert

Οι ΑΝΑΠΛΟΥΣ είναι:
Σωκράτης (φωνητικά)
Έφη (φωνητικά)
Γιάννης (κιθάρα)
Τάκης (πλήκτρα)
Θανάσης (μπάσο – δεύτερα φωνητικά)
Πάρης (τύμπανα)

Τους ΑΝΑΠΛΟΥΣ μπορείτε να τους βρείτε στο διαδίκτυο:  http://www.myspace.com/anaplousband

Αντώνης Δριβελόπουλος