Βαγγέλης Κορομήλης – ‘Άκου Βλέπε Σώπα’

Ο Βαγγέλης Κορομήλης ύστερα από χρόνια περιπλάνησης σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας, βρήκε μόνιμη στέγη στην ιστορική μπουάτ της Πλάκας, ‘Απανεμιά’. Ο καινούργιος του δίσκος, ‘Άκου Βλέπε Σώπα’, μια ανεξάρτητη παραγωγή που διανέμεται από την ‘Καθρέφτης Ήχων Μουσικών’, ψάχνει να βει τη δική του στέγη στη δισκοθήκη μας.

Περιέχει 14 ελληνόφωνα κομμάτια που μας ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω. Το ταξίδι ξεκινάει το ’60, με επιρροές από την Νεοκυματική μουσική, περνάει μέσα απ’ το ’70, με κομμάτια που θυμίζουν τον Γιάννη Μαρκόπουλο, αλλά και το ανταρτορόκ του Πάνου Τζαβέλα και καταλήγει στο ’80, του ΄Νικόλα Άσιμου και του Σταμάτη Μεσημέρη. Άλλες μουσικές εποχές, ωραίες εποχές, αγνές!

Το γενικό ύφος του δίσκου θα έλεγα ότι κινείται μεταξύ του κλασικού, ελληνικού rock και folk rock. Ο στίχος του ερωτικός, με δόσεις ρομαντισμού και νοσταλγίας, που εκφράζει όμως επαναστατικότητα και αισιοδοξία. Με μελαγχολία αναζητά τη χαμένη του Ατλαντίδα, που αν όμως δεν την βρει δεν το βάζει κάτω, επιστρέφει ως μαχητής της ζωής να κυνηγήσει το όνειρό του.

Στη δημιουργία του «Άκου Βλέπε Σώπα» έχει συντελέσει πολύς κόσμος. Οι συνθέτες Δημήτρης Παναγόπουλος, Κώστας Μουστάκας, Στέφανος Γεωργιάδης, Νικήτας Βοστάνης, Αλέκος Καρύδας. Οι τραγουδοποιοί Στέλιος Δούσης, Κώστας Μπεκιάρης, Μάρθα Μέναχεμ. Οι στιχουργοί-ποιητές Κώστας Παπαϊωάννου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Τάσος Μ, Αντώνη Κασίτας, Βαγγέλης Ζάννης, Αρετή Κελερμένου, Σταύρος Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Κοτρουμάνος και ο Κώστας Τριπολίτης.

Αν και αρκετά παλιομοδίτικος δίσκος, αξίζει να ασχοληθείτε μαζί του, αφού οι μελωδίες του αν και λιτές επενδύουν την ποίηση των στίχων.

Track list:
1.ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ
2 ΑΚΟΥ ΒΛΕΠΕ ΣΩΠΑ
3.ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ
4.ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ
5.ΒΑΡΙΕΤΕ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ
6.ΣΕ ΗΧΟ ΠΛΑΓΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
7.ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ 8 ΝΕΑ ΤΑΞΗ
9.ΓΙΑ ΜΑΣ
10.ΕΜΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ
11.ΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΔΕΚΑΟΚΤΩ
12.ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΑΚΙ
13.ΤΡΕΛΕΣ ΠΑΝΤΙΕΡΕΣ
14.ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΜΜΑ

Facebook

Κείμενο: Αντώνης Δριβελόπουλος