snoop-lion-smoking-weedΑπίστευτο κι όμως αληθινό. Το ξέρατε ότι στη βιομηχανία της μουσικής, υπάρχει το επάγγελμα, και μάλιστα κερδοφόρο, του ανθρώπου που κρατάει τα ναρκωτικά του καλλιτέχνη και στρίβει τσιγαριλίκια;

Σύμφωνα με το Billboard, ο πιο κερδοφόρος τομέας της μουσικής βιομηχανίας αυτή τη στιγμή είναι οι συναυλίες, και συγκεκριμένα οι περιοδείες. Το 80% των κερδών των καλλιτεχνών που βρίσκονται στο Top40, προέρχονται από τις περιοδείες τους.

Και αφού ένας καλλιτέχνης τέτοιου βεληνεκούς βγάζει από μια περιοδεία με 40 συναυλίες, από 3.3 έως και 30 εκατομμύρια δολάρια, είναι λογικό να βγάζει και όποιος δουλεύει κοντά του.

Πάντα σύμφωνα με το Billboard, να μερικά κερδοφόρα πόστα: υπεύθυνος εξοπλισμού σκηνής (25.000-50.000 δολάρια), animating video (1.000 δολάρια το λεπτό από τη συνολική διάρκεια ενός video), υπεύθυνος να ρίχνει τα πυροτεχνήματα (1.000-2.000 δολ. την εβδομάδα).

Και τελευταίο, ο υπεύθυνος ναρκωτικών, δηλαδή αυτός που κουβαλά ναρκωτικά και στρίβει τα τσιγαριλίκια του καλλιτέχνη, κερδίζει 500 δολ. την βδομάδα, ενώ ύπνος και φαϊ είναι εξασφαλισμένα.