Στο αρχικό άκουσμα της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς των NULL ακούμε το εμπορικό στοιχείο που προσδίδει το «Πιάσε με» , εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου. Η γεύση που σου δίνει είναι ότι επρόκειτο για κάτι άκρως εμπορικό σχήμα με όνειρα τηλεοπτικά … λάθος.

Οι Null είναι μια πολύ δεμένη μπάντα που αποτελείται από μουσικούς με πείρα στον χώρο, μια μπάντα που δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει πιο mainstream στοιχεία στον ήχο τους, δυνατές κιθάρες, clubίσιες λούπες αλλά δείχνουν να μην τους νοιάζει το όλο πακέτο του δίσκου και δεν κινούνται άκρως εμπορικά για να πιαστούνε, μου δείχνουν ότι βγάζουν την μουσική που γουστάρουν, είτε είναι με απλό στίχο και hit στοιχεία ή άκρως σκοτεινή όπως στο τραγούδι «Με κάθε αυγή».

Ο στίχος τους κατά κύρια βάση κινείται μέσα από σκοτεινά μονοπάτια, πάρτε γεύση από το «Να ζήσω» : «Κουράστηκα, βαριανασαίνω οι πόθοι μου με πονούν οι αισθήσεις μου όλες γελάνε, τη σάρκα μου τώρα χτυπούν» … δεν φοβούνται να μιλήσουν για τον έρωτα που συνδυάζεται πάντα με την μουσική, να μιλήσουν με απλά κατανοητά λόγια γι αυτόν, όπως στο «Να ξαναγεννηθώ» : «Θέλω να ξαναγεννηθώ, στην αγκαλιά σου να βρεθώ, γίνε η πρώτη μου πνοή, μια καινούρια ζωή, Θέλω να ξαναγεννηθώ, μαζί σου να ονειρευτώ, γίνε το φως μου, ο άγγελός μου».

Από ξένες μπάντες μου δίνουν κάτι από HIM, από Ελληνικά ακούσματα έχω βρει ομοιότητες με τις Μάσκες σε κάποια τραγούδια, όπως και κάτι από Σιδηρόπουλο στο «Μη μιλάς». Βέβαια στο δικό μου μυαλό αυτά, ο καθένας συλλαμβάνει διαφορετικά κάποια ακούσματα με ομοιότητες – επιρροές.

Το θέμα είναι ότι τα παιδιά το κάνουν καλά και φαίνεται ότι το νιώθουν, δεν πουλάνε δήθεν δραματορόκ και σκοτεινούρες, το φτιάξανε με ιδιαιτερότητες που θα καταλάβετε αν ακούσετε καλά όλο τον δίσκο.

Η παραγωγή του δίσκου είναι άψογη και το artwork του αντανακλά απόλυτα το περιεχόμενο του. Θέλω να τους δω και live για να ολοκληρωθεί η άποψή μου ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με 5 πολύ καλούς μουσικούς. Μπράβο στα παιδιά, περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον.

http://www.nullband.com/

Νίκος Γραμμάτος