Ελληνόφωνο Ροκ

Ακτή – Sony Music ( 12 / 2009 )

Πρωτοεμφανιζόμενος ο Ορέστης Ντάντος και ερχόμενος στην δισκογραφία δυναμικά με το μίνι άλμπουμ του «Είναι κι άλλοι σαν κι εμάς» το οποίο περιέχει 7 στο σύνολο τραγούδια.

Η επαναλαμβανόμενη διαφήμιση του εν λόγω δίσκου στα μουσικά έντυπα με απέτρεψε αρχικά να ψαχτώ μαζί του, πιστεύοντας πως πρόκειται για μια άκρως έντεχνη και εμπορική δουλειά, όχι ότι είμαι προκατειλημμένος μπροστά σε κάθε εμπορικό απλά είχα την εντύπωση ότι θα ήταν αδιάφορος για εμένα και το αναγνωστικό κοινό της Rockap.gr.

Πόσο έξω έπεσα. Από την στιγμή που άκουσα αυτό τον δίσκο μου έγινε καθημερινή εμμονή λιώνοντας αδιάκοπα το κάθε τραγούδι. Φτάνω λοιπόν στο σημείο να καταθέσω τις ταπεινές μου απόψεις:

Ο Ορέστης Ντάντος καταθέτει μαζί με την ψυχή του και τα μουσικά του ερεθίσματα, τα οποία ταλαντεύονται ανάμεσα στο Rock, Blues, Funky, βουτηγμένα σε μνήμες Ελληνοροκάδικες, επηρεασμένες από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τις Τρύπες, πάντα όμως με μέτρο χωρίς να μπορέσεις να τον χαρακτηρίσεις μιμητή. Έχει το δικό του «μουσικό» πινέλο και απλά δανείζεται μερικά χρώματα και από άλλους, εξάλλου έτσι είναι η μουσική και οι νότες, τις δανειζόμαστε για να πλέξουμε – ντύσουμε μουσικά τα δικά μας όνειρα, τους στίχους από τα βιώματά μας και να ταξιδέψουμε παρόμοιες ανήσυχες ψυχές με την δική μας… και ο Ορέστης φαίνεται ότι είναι μία από αυτές.

Καταθέτει πολύ όμορφους στίχους με τους οποίους μιλάει απλά και καθημερινά αφήνοντας όμως τα ωραία του μηνύματα, με φωνή που δεν δείχνει να είναι προικισμένη με τρελές δυνατότητες αλλά πάντα σωστή, ζεστή και προπάντων ακούγεται ότι ζει απόλυτα αυτά που μας τραγουδά και για μένα αυτό μετράει πάνω απ’ όλα, τουλάχιστον στην ροκ μουσική.

Ο τύπος αυτός μου έδωσε αυτό που λίγοι πλέον δίνουν. Έδωσε μια δουλειά που ακούγεται όλη ευχάριστα χωρίς να υστερεί κανένα από τα 7 τραγούδια, σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι δίνουν 10 τραγούδια εκ των οποίων λίγα είναι αυτά που αξίζουν πραγματικά.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στο κάθε τραγούδι ξεχωριστά  αλλά επειδή θα μακρηγορήσω  και δε θα σταματήσω εύκολα αυτή μου την κατάθεση σας αφήνω κάπου εδώ για να ανακαλύψετε μόνοι σας όλα τα λεγόμενά μου και τα μυστικά αυτού του δίσκου, που κατά την γνώμη μου είναι μια από τις καλύτερες μουσικές προτάσεις που μας δόθηκε τα τελευταία χρόνια και σίγουρα θα βρίσκεται στις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2010. Δώστε βάση!

Λίστα Τραγουδιών :
1)    ΘΑ ΠΑΩ ΟΤΑΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ
2)    ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ
3)    ΟΤΑΝ ΓΥΡΝΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠ’ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ
4)    ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ
5)    ΚΩΦΑΛΑΛΟΣ ΠΟΘΟΣ
6)    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ
7)    ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ

Myspace : http://www.myspace.com/orestisdantos

Κείμενο : Νίκος Γραμμάτος