Άλλη μια δισκογραφική δουλειά που έχει κυκλοφορήσει μέσα στο 2007 είναι αυτή των Be Mol και χαίρομαι που δεν τους γνώρισα από το διαδίκτυο αλλά στο στούντιο του ραδιοφώνου όταν μας ήρθε το cd τους από την εταιρία Αντί Records όπου και κυκλοφορήσαν αυτό τον δίσκο και αυτός ο δίσκος είναι ακόμα ένα ζωντανό παράδειγμα και μία απόδειξη ότι τα συγκροτήματα δεν έχουν πεθάνει και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια συνεχώς. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι οι Be mol δίνουν ένα ρυθμό και ένα ύφος το οποίο κρατάνε σε όλο τον δίσκο και δεν ακούω πειραματισμούς πάνω σε ηλεκτρονικά καλούπια. Έχουν έναν ρυθμό μερικές βρώμικες κιθάρες όχι σε υψηλή ένταση και πότε πότε την συνοδεία των πλήκτρων.

Ανήκουν στην κατηγορία του εύπεπτου ροκ και βατού στον κοινό μέσο ακροατή που δεν γνωρίζει και πολλά από Ελληνικό ροκ αλλά ευχάριστα θα κάτι να ακούσει κάτι τέτοιο. Είναι γνωστό ότι ο κόσμος βαρέθηκε όλα αυτά που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ και στρέφοντε και σε κάτι διαφορετικό βλέπω όμως μπάντες που “εκπέμπουν” στην ίδια συχνότητα και απ όλες αυτές δεν ξεχωρίζω κάποια συγκεκριμένη και όλες προσφέρουν τα ίδια ακριβώς πράγματα στον ακροατή, πολλές από αυτές δεν θα βγάλουν καν 2ο δίσκο και το έχουμε δει ξανά το έργο στην δεκατία του 90 και της μπάντες που έσκαγαν πάλι σαν μανιτάρια βγάλανε ένα δίσκο και πήγαν σπίτια τους, λίγοι συνέχισαν. Ελπίζω οι Be MOL να έχουν την όρεξή να πάνε παραπέρα.

Αυτό που μου λείπει από αυτό τον δίσκο είναι τα ξεσπάσματα τα οποία θα έδιναν άλλη αίσθηση, το οποίο χαρακτηριστικό λείπει από πολλά συγκροτήματα. Παρ όλα αυτά ο δίσκος “Κράτησέ με στον ρυθμό” κρατάει πραγματικά τον ρυθμό και είναι ένα πολύ καλό δώρο για κάποιον/α αγαπημένη αλλά και για τον ίδιο σας τον εαυτό. Γνωρίστε τους!

Οι BE MOL είναι οι:

Σάκης  Τσαγγαλίδης , Παναγιώτης Παρασκευάς , Αργύρης Παπαδόπουλος – Κιθάρες

Νίκος Χαλβαντζής – Τύμπανα

Βαγγέλης Βητόποθλος – Μπάσο

Αργύρης Παπαδόπουλςος – Πλήκτρα & Πιάνο

Παναγιώτης Πολυτίδης – Λύρα Ποντιακή

( τα παρπάνω αναγράφονται στο βιβλιαράκι του δίσκου σαν ” Έπαιξαν οι μουσικοί ” και όχι οι Be Mol είναι… Επίσης δεν μας αναφέρουν ποιος τραγουδάει απ όλους τους παραπάνω )

Τι έμαθε το rockap.gr σερφάροντας για τους Be mol :

Οι be mol , είναι μια ελληνική pop – rock μπάντα η οποια μέτρα 6 χρόνια ζωής.
έπειτα από αρκετές συνεργασίες με διάφορα σχήματα , ( δ.συνοικιες , de facto , onirama , c-real ) , είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν την πρώτη δισκογραφική τους δουλεία με τίτλο ”κράτησε με στο ρυθμό” , η οποια κυκλοφορεί επίσημα στις 15 Ιουνίου από την anti records.

Η σύνθεση της είναι:

τυμπανα : Νικος Χαλβατζης
μπασο :Βαγγελης Βητοπουλος
φωνη :Αργυρης Παπαδοπουλος
πληκτρα :Γιαννης Παπαευαγγελου
κιθαρα : Κωστας Βακουφτσης

μάθαμε και ποιος τραγουδάει τελικά….

Νίκος Γραμμάτος