Όταν οι Ονειροπαγίδα στα τέλη του 1997 άνοιγαν την συναυλία των Yo La Tengo στο υπόγειο του ιστορικού ΑΝ Club, δεν είχαν καμμία ιδέα ότι θα εξελίσσονταν σε μία από τις πιό αγαπημένες και επιδραστικές μπάντες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Το κοινό της συναυλίας όμως είχε άλλη άποψη.
Έβλεπε ένα συγκρότημα που μουσικά ταυτίζοταν με τη διεθνή μουσική σκήνη, να τραγουδάει όχι μόνο μελωδικά αλλά και στα ελληνικά. Έτσι η αρχική και στιγμιαία αμηχανια έδωσε τη θέση τής στο θαυμασμό και την αποδοχή. Οι Ονειροπαγίδα κατάφερναν με αποκλειστικούς οδηγούς το ένστικτο και τον ρομαντισμό τους να κλέψουν τις εντυπώσεις έχοντας γράψει μουσική που ξεχώριζε και ξέφευγε από τα τετριμμένα της ως τότε ελληνικής ροκ τραγουδοποιΐας.

Δύο χρόνια και δύο δίσκους μετά, με τους ψίθυρους να έχουν γίνει φωνές, οι Ονειροπαγίδα θα καθιερωθούν στην συνείδηση του κόσμου ως ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά σχήματα.

Τα Μικρά μυστικά,ο δίσκος που ακολούθησε το εξαιρετικό τους ντεμπούτο Ασημένια μέρα, ψηφίστηκε το 1999 από το Ποπ+Ροκ αλλά και απο το ηλεκτρονικό περιοδικό του Αvopolis ως δίσκος της χρονιάς και η Παυλίνα Μιχαηλίδη ως κορυφαία τραγουδίστρια.

Λίγο πρίν, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς είχαν δοκιμαστεί παίζοντας στο Rockwave, πλάι σε ονόματα-μεγαθήρια της διεθνούς ροκ σκηνής όπως οι Blur, Deus Garbage κ.α με ιδιαίτερη επιτυχία. Η φήμη που μοιραία προξένησαν, ως ένα εκρηκτικό live συγκρότημα προκάλεσε την προσοχή τόσο του κόσμου που αδιάκοπα έδινε το παρών σε χώρους όπως το ΑΝ Club, Ρόδον, Μύλος, Camel κ.α όσο και των πολυεθνικών εταίρειων. Αποτέλεσμα, η μετακίνηση από τη φιλόξενη Studio 2, το label που τους ανέδειξε, στη Warner. Η μεταγραφή αυτή σηματοδοτήθηκε απο την κυκλοφορία της Μελόντικα, του πιο φωτεινού ίσως δίσκου τους ως σήμερα.

Η Μελόντικα αγκαλιάστηκε θερμά από τα ραδιόφωνα και το single τους Θυμάμαι κάθε εποχή σιγοτραγουδήθηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με παραγωγή από τον πάντα εφευρετικό Coti Κ. και την ιδιαίτερη άποψη του για το τι σημαίνει μοντέρνος κιθαριστικός pop ήχος τα album των Ονειροπαγίδα ανοίγονται ανενδοίαστα σε φωτεινές πηγές δημιουργίας. Οι Ονειροπαγίδα έχουν αφήσει πίσω τους μια ισχυρότατη κληρονομιά για την ελληνική μουσική σκηνή και ύστερα από ένα διάλειμμα αρκετών χρόνων επανενώθηκαν και επιστρέφουν με καινούριο υλικό ανοίγωντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στή μουσική τους πορεία.

Τον Δεκέμβριο του 2013 οι Ονειροπαγίδα κυκλοφορούν την νέα και ομότιτλη δουλειά τους από την Inner-ear records, σε βινύλιο και ψηφιακά στο διαδίκτυο.

Band Members
Παυλίνα Μιχαηλίδη, Χρήστος Λαϊνάς, Νίκος Χανιώτης, Στέλιος Γούλας , Χρήστος Βαγιόπουλος.

[ytp_playlist source=”PL7Eez722h8rZBbJxXyKCGMD8A-XPuvgmV”]